Cristian Cațan, liderul din fruntea echipei de AUR pentru alegerile locale de la Petroșani

Cristian Cațan, liderul din fruntea echipei de AUR pentru alegerile locale de la Petroșani

După ce candidatura sa a fost validată în forul superior al partidului AUR, zilele trecute, la Deva, de o comisie condusă de George Simion, liderul acestei formațiuni politice și prezentat oficial în conferința de lansare a candidaților AUR din județul Hunedoara, Cristian Cațan, președintele organizației de la Petroșani a echipei de AUR și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de primar al municipiului Petroșani, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, 19 martie 2024, la sediul din Petroșani al partidului.

”Vă anunț, pe această cale, și anunț cetățenii municipiului Petroșani că sunt candidatul desemnat de partidul AUR pentru funcția de primar al municipiului Petroșani. Am, revenit în  urmă cu doi ani acasă, în Petroșani, locul în care m-am născut, după 19 ani de ”pribegie” în țară și în lume, cu gândul de a construi o echipă care să facă o opoziție reală actualului primar și actualei administrații de la Petroșani. Candidatura mea a fost oficial consfințită, la Deva, de către președintele partidului nostru, domnul George Simion, în fața unei săli arhipline de la Casa de cultură. Împreună cu echipa pe care am format-o aici, o echipă cu oameni simpli și onești, dar care au în spate o activitate profesională și personală în care și-au demonstrat competența, ne propunem ca, la alegerile locale din acest an, să redăm Petroșaniul locuitorilor săi!”, a declarat Cristian Cațan, președintele AUR Petroșani.

La momentul anunțării oficiale a candidaturii acestuia pentru funcția de primar al municipiului Petroșani, au fost prezenți primvicepreședintele Organizației județene AUR Hunedoara, Marius Mane (cel care a fost desemnat de AUR să se înscrie în competiția electorală pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara), dar și o parte din liderii organizației de la Petroșani, precum: Gabriela Iosip (președintele Organizației de femei a AUR Petroșani), Ioan Vălvăresc (vicepreședinte AUR Petroșani), Viorica Macavei (liderul Organizației pensionarilor la AUR Petroșani) și sensei Radu Polifronie, antrenor emerit al sportului, care s-a alăturat echipei de AUR de la Petroșani.

”Petroșaniul, la fel ca și întreaga Românie are nevoie astăzi, mai mult ca niciodată de o schimbare. Orice amânare a acestei schimbări necesare la nivelul administrațiilor locale și centrale nu ne conduce decât spre un viitor neclar. La Petroșani, această schimbare poartă numele AUR și al candidatului său de primar, Cristian Cațan!”, a spus Marius Mane, primvicepreședintele AUR Hunedoara.

Gabriela Iosip, liderul Organizației de femei a AUR Petroșani apreciază că la Petroșani s-a născut un nucleu de AUR, cu oameni de bază și de încredere, în fruntea căruia se află Cristian Cațan, oameni capabili să muncească pentru un altfel de viitor al Petroșaniului. ”De ce AUR? Pentru că, în ultimii ani, am observat că declinul la nivel local și național este unul tot mai accentuat și suntem pe cale să pierdem noțiuni de bază care caracterizează poporul român: națiune, familie credință, libertate. Se pare că actuala noastră clasă politică nu doar că nu a făcut nimic să stopeze acest pericol, ci dimpotrivă pare că se aliază la el. Și atunci e nevoie de AUR, un partid care pune mai presus de orice aceste valori ale poporului nostru. De ce Cristian Cațan? Pentru că a dovedit că este un om competent, pentru că a dovedit că este un alergător de cursă lungă, este rezistent și capabil să construiască de la zero o echipă de AUR împreună cu care va pune umărul să facă ceea ce trebuie pentru municipiul Petroșani”, a spus Gabriela Iosip.

În perioada imediat următoare, Organizația AUR Petroșani va definitva și lista persoanelor care vor reprezenta această formațiune politică în alegerile locale ale viitorilor membrii ai Consiliului local al municipiului Petroșani.

Cristian Cațan, candidatul AUR pentru funcția de primar spune că, în acest moment, este singura opțiune alternativă pentru actualul primar al localității și a dat asigurări că nu va face nici un fel de alte înțelegeri politice cu alte partide, în perioada de până la alegeri, decât cu cetățenii municipiului Petroșani care cred că este necesară și care doresc o schimbare la vârf a administrației locale.