Fotbal în familie, de ”Ziua Tatălui” la Petroșani

Fotbal în familie, de ”Ziua Tatălui” la Petroșani

Serbările Bucuriei au continuat la Petroșani cu un alt eveniment special menit să aducă laolaltă copii și părinți, în cadrul unor evenimente special create pentru familie. Astfel, duminică, 12 mai 2024 câteva zeci de familii di Petroșani și-au dat întâlnire în zona pieței publice din Petroșani Nord pentru a sărbători, de data aceasta prin sport, ”Ziua Tatălui”.

Inițiativa este continuarea unui proiect de succes demarat, în urmă cu câțiva ani de CSM Jiul Petroșani, în parteneriat cu AJF Hunedoara și ACS Școala de Fotbal ” Damian Militaru” și Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara, susținut de Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani.

Turneul de mini-fotbal în familie 3 vs 3 (Tata – Mama – Copilul) s-a bucurat de succes și în acest an. Printre cei care au încurajat participanții la startul competiției, dar și printre cei care au intrat pe teren la o ”miuță” s-a numărat și primarul Tiberiu Iacob Ridzi, venit la acest eveniment împreună cu fiul său, Andrei.

Acesta a salutat ideea desfășurării acestei competiții și i-a felicitat pe toți participanții. ”Mulțumiri tuturor copiilor, părinților și bunicilor care au venit la această competiție, în care ne bucurăm să fim împreună într-o zi deosebită, în care sărbătorim ”Ziua tatălui”, de data aceasta prin sport, prin mișcare. Îi felicit pe cei care au avut ideea organizării acestui turneu de mini-fotbal, pe cei de la CSM Jiul Petroșani, de la Școala de fotbal ”Damian Militaru”, pe domnul profesor Cosmin Kandut și pe toți cei care s-au alăturat acestui frumos proiect. Sigur că, dincolo de evoluția de pe teren și de rezultatele înregistrate în această competiție, până la urmă toți participanții sunt câștigători, pentru bucuria de a petrece timp împreună, în familie dar și în familia lărgită a comunității noastre locale”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Dincolo de competiția propriu-zisă, pentru cei prezenți la acest eveniment organizatorii au pregătit și o serie de alte inedite și frumoase surprize sportive distractive.

Organizatorii apreciază că familia este fundamentul pe care ne construim viețile și valorile. În fotbal, familia nu este doar cea biologică, ci și echipa noastră, comunitatea noastră fotbalistică. Împreună, formăm legături puternice și ne susținem reciproc în cele mai bune și mai dificile momente. Fotbalul este mai mult decât un joc pentru noi – este o pasiune comună care ne unește și ne încântă în egală măsură. În cadrul acestui eveniment, am avut oportunitatea de a celebra nu doar abilitățile fotbalistice, ci și valorile de fair-play, respect reciproc și spirit de echipă.

La Petroșani, pe parcursul întregii luni se desfășoară ”Serbările Bucuriei”, prilej pentru toți locuitorii de a lua parte la diverse manifestări publice dedicate familiei și, mai ales, celor mici. Următorul eveniment din calendarul ”Serbărilor Bucuriei” de la Petroșani este ”Ziua Familiei”, sărbătorită în mod tradițional aici în data de 15 mai. Și în acest an, Ziua Familiei va fi marcată de administrația locală de la Petroșani prin sărbătorirea familiilor de aur ale comunității locale, familii care în anul 2024 au împlinit 50 de ani de căsătorie.