Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: PETRU CERNĂIANU

Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: PETRU CERNĂIANU

Numele economistului Petru Cernăianu este unul nou pe lista propusă de Organizația municipală a PSD Lupeni pentru alegerea viitorului Consiliu local. Însă Petru Cernăianu este un om cunoscut și respectat în comunitatea locală a Lupeniului de mult mai multă vreme.

Născut în municipiul Lupeni, în urmă cu 53 de ani, Petru Cernăianu a fost martor la schimbările profunde care au avut loc în această localitate și niciodată nu a stat pasiv, încercând să se implice în viața comunității, atât profesional, cât și politic.

Pe scena politică locală acesta a fost ani de zile o piesă importantă în angrenajul echipei de pe zona de dreapta, pe vremea când aceasta, condusă fiind de lideri precum  Simonel Bucur (la UFD) sau Iacob Mesaroș (la PNL), avea relevanță în comunitatea locală. Apoi, fiind martor al degradării acțiunilor politice ale dreptei, în anul 2010 a răspuns invitației de a intra în Partidul Social Democrat. A făcut acest pas din convingere, drept răspuns la respectul primit din partea membrilor acestei echipe politice, cărora a simțit că trebuie să le răspundă în mod similar.

Nu a cerut niciodată nimic de la liderii organizației politice din care face parte, convins fiind că pentru el este suficient că poate fi de partea bună a comunității politice locale. Tocmai de aceea, invitația primită din partea liderului Organizației locale a PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță, de a face parte din echipa de consilieri a primarului Lucian Resmeriță a fost pentru Petru Cernăianu o reală dar, în egală măsură, onorantă surpriză. ”La fel ca aproape întreaga noastră comunitate locală, față de primarul Lucian Resmeriță am sentimente care se situează între încredere și respect! Sunt sentimente firești, dacă avem în vedere fie și doar faptul că, în ultimii 7 ani, sub conducerea lui Lucian Resmeriță, în municipiul Lupeni s-au implementat proiecte care au condus la schimbarea imaginii localității și, mai ales, la îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Acest trend trebuie să continue și sunt onorat că am ocazia de a fi în prima linie a celor din echipa primarului Lucian Resmeriță cărora ne revine sarcina de a-l sprijini în continuarea acestui parcurs de succes pentru administrația locală pe care o conduce”, spune Petru Cernăianu.

Ca absolvent de studii superioare în domeniul economic la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani, Petru Cernăianu și-a pus întreaga pregătire în slujba comunității, într-un domeniu esențial pentru dezvoltarea acesteia: educația. Astfel, după debutul profesional în cadrul companiei de telefonie Romtelecom, a decis să facă pasul către activitatea profesională în domeniul administrării infrastructurii în educație. A lucrat ani buni la Liceul Tehnologic Lupeni, iar în urmă cu 6 ani s-a transferat la celălalt liceu lupenean, ca administrator al Liceului Teoretic ”Mircea Eliade”. A văzut cu ochii lui cum cele două instituții de tradiție ale învățământului liceal lupenean, dar și celelalte componente ale infrastructurii educaționale din municipiul Lupeni se modernizează prin implementarea unor proiecte accesate de administrația locală condusă de Lucian Resmeriță. A constatat, la fel ca toți cetățenii Lupeniului, cum grădinițele, școlile și liceele din acest municipiu devin unele demne de vremurile pe care le trăim și poate chiar mai mult decât atât.

Petru Cernăianu este convins că toate aceste realități sunt tot atâtea argumente care-i vor convinge pe toți cetățenii municipiului Lupeni de faptul că nu există nici un alt motiv pentru ca votul cetățenilor să nu meargă, în alegerile de la 9 iunie, altfel decât într-o singură direcție: către echipa PSD și către primarul Lucian Resmeriță!

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group