Remarcabila gimnastă Gina Gogean, invitat de onoare în proiectul „Campionii României – în școală, liceu, și universitate”

Remarcabila gimnastă Gina Gogean, invitat de onoare în proiectul „Campionii României – în școală, liceu, și universitate”

Sute de elevi de la școlile din municipiul Hunedoara au avut marți, 14 mai 2024, șansa de a sta față în față și de a purta un dialog cu una dintre cele mai titrate gimnaste din România: Gina Gogean.

Evenimentul constituind un proiect reeditat al DJST Hunedoara, derulat sub genericul „Campionii României – în școală, liceu, și universitate” a fost găzduit de Aula Magna din incinta Facultății de Inginerie Hunedoara, unde în mijlocul copiilor și adolescenților hunedoreni a fost prezentă multipla campioană europeană și mondială prof.dr. GINA GOGEAN GROZA.

Au fost momente de mare încărcătură emoțională și entuziasm de ambele părți. Dacă marea gimnastă a retrăit cu nostalgie cele mai frumoase momente din cariera sa sportivă prodigioasă, elevii prezenți au intrat cu bucurie în culisele unuia dintre cele mai spectaculoase sporturi de performanță. Iar clipele despre drumul spre podium, despre orele de antrenamente, despre ambiție și perseverență au făcut ca firul acestei minunate povești să fie extrem de prețios. Și cu acest fir s-au țesut deopotrivă admirație, dar și interes pentru tot ceea ce poate oferi trupului și minții… SPORTUL.

”Nu există bucurie mai mare decât să vezi că, în ciuda vremurilor actuale, supuse tentației pe care tehnologia ne-o oferă, cu bune și rele, continuă să fie interes pentru sport, pentru mișcare. Și unde mai pui că tânara generație, cea pe care mulți sunt tentați a o blama, are respect și prețuire pentru campioni. Și, da, există copii care își iau modele în viață OAMENI precum GINA GOGEAN GROZA”, spune Doboly Izabella Mária, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara.

Aceasta apreciază că prin diverse întâlniri și dezbateri motivaționale susținute cu sprijinul unor mari campioni sau mentori ai acestora, „Campionii României – în școală, liceu, și universitate”, (proiectul reeditat la finele anului trecut de consilierii de sport ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara) își continuă dezideratul, acela de a promova sportul pentru toți (prin atragerea copiilor și tinerilor către activitățile sportive, dar și prin crearea unui format competitiv și creșterea interesului pentru un domeniu atât de frumos și care poate oferi atât de multe satisfacții).