Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: SZILVESZTER DORIN TIBERIU

Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: SZILVESZTER DORIN TIBERIU

Nihil sine Deo! – Nimic fără Dumnezeu! Acest dicton le este ghid în activitatea lor în politică și administrație, ca și în viață, pentru componenții familiei PSD din municipiul Lupeni. Acesta este și principalul motiv pentru care în echipa propusă de această organizație politică pentru alegerea viitorului Consiliu local se numără și preotul Dorin Tiberiu Szilveszter, cel pe care oamenii din comunitate îl cunosc și mai bine după apelativul ”Padre Dodo”.

Lupenean din tată-n fiu, născut și crescut în această comunitate, la fel ca și părinți săi, Dorin Tiberiu Szilveszter se poate considera, la 49 de ani, un om împlinit. Este căsătorit din 1996, iar din anul 2000 a fost hirotonit preot greco-catolic, slujind în ultimul deceniu în comunitatea din orașul său natal, acolo unde a reușit, în tot acest timp, să ridice și o nouă biserică, sfințită în urmă cu 5 ani cu hramul ”Sfintei Varvara”.

Părintele Szilveszter se declară binecuvântat de toate aceste reușite personale, dar recunoaște că până să ajungă aici, drumul a fost unul lung și anevoios. ”Eu sunt fiu de miner și sunt forte mândru de acest lucru, pentru că de la acești oameni simpli,  dar cu credință în Dumnezeu, am învățat ce înseamnă cu adevărat o familie și tot de la ei am descoperit credința în bunul Dumnezeu. Credința este cea care m-a îndrumat, după ce am absolvit școala gimnazială, către Liceul Teologic Ortodox. Apoi am terminat Facultatea de teologie Greco-Catolică a Universității ” Babeș-Bolyai” la Oradea. La scurt timp am urmat și masteratul aceleași unități de învățământ. O perioadă am fost preot misionar în Valea Jiului,  dar și în Județul Hunedoara. Aproape un an de zile am fost preot în localitățile Marcovăț și Vârșeț, din Serbia, pentru comunitatea românească. Timp de 10 ani am fost Protopop de Sarmisegetusa, având în pastorație (administrație), peste 52 de parohii sătești de la Hațeg și până în Otelul Roșu. Am revenit, în urmă cu 10 ani acasă, la Lupeni, unde am început construcția unui nou lăcaș de cult, cu Hramul Sf. Varvara – Ocrotitoarea Minerilor, unde cu binecuvântarea lui Dumnezeu, slujesc în prezent”, își prezintă, pe scurt, viața părintele Szilveszter.

În paralel, a decis să urmeze și cursurile Universității din Petroșani, în specializarea Construcții miniere, activând în același timp și ca desenator tehnic la o firmă de arhitectură și proiectare din Petroșani.

Părintele Szilveszter este convins că rolul unui păstor al comunității creștine este și acela de a fi ancorat și implicat în viața publică, în tot ceea ce ține de dezvoltarea comunității din care face parte. Știe că politica reprezintă un vehicul necesar în acest scop și de aceea a făcut, în urmă cu 7 ani, un pas curajos și decisiv către viața politică, mai ales după ce a constatat că la Lupeni, aceasta se derulează în PSD asemenea unei mari, frumoase, implicate și dedicate familii creștine.

”De atunci activez în această frumoasă familie. Se spune că „omul sfințește locul”, iar lucrul acesta nu îl poți face numai dacă te implici cu toată ființa ta. Implicarea bună se realizează doar dacă ai credință în Dumnezeu și doar dacă iubești și crezi în comunitatea ta! Sunt convins, că alături de o echipă de oameni profesioniști, poți începe să visezi, iar apoi prin muncă și seriozitate să transformi visele în REALITATE, în NORMALITATE! De aceea, eu îl susțin și-l votez pe domnul primar Lucian Resmeriță, un om care ceea ceea ce-și propune, realizează!”, spune Tiberiu Dorin Szilveszter.

Atunci când a primit invitația de a participa în alegerile locale din 2024, pe lista PSD în echipa primarului Lucian Resmeriță, a acceptat fără rezerve, considerând acest lucru ca pe o mare onoare dar și ca pe o datorie față de comunitate. ”Invitația primită de a candida în poziția de consilier local mă onorează și mă motivează în a-mi aduce aportul la proiectele ce se desfășoară pe raza Municipiului Lupeni. Îmi propun să fiu o voce curajoasă, atât a generației tinere, cât și a celor mai în vârstă, a oamenilor de bună credință. Voi fi alături de fiecare locuitor și vreau să redau speranța  și bucuria că putem trăi într-un adevărat municipiu european, cu o echipă care știe să-și protejeze locuitorii și să-și construiască cu grijă viitorul, în care nu se uită zestrea cea mai de preț a neamului nostru: valorile tradiționale, credința, obiceiurile și portul strămoșesc, zestre pe care avem obligația să o predăm copiilor noștri”, mai spune părintele Dorin Szilveszter.

Acesta este ferm convins că Lupeniul, având un primar destoinic și o echipă de oameni valoroși, fără doar și poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, își va continua evoluția și în anii următori. Iar pentru asta nu se îndoiește că locuitorii municipiului își vor deschide nu doar ochii, ci și inimile, atunci când vor alege pe cei cărora le vor încredința misiunea de a duce comunitatea înainte!