Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: EMIL LUKE MOLDOVAN

Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: EMIL LUKE MOLDOVAN

Numele lui Emil Moldovan, dar mai ales renumele său LUKE, este cunoscut nu doar în municipiul Lupeni, ci peste tot în Valea Jiului precum și în alte zone ale țării.

Artist cu o voce specială și cu un palmares demn de apreciat, Emil Luke Moldovan face parte din ”tezaurul folcloric” al Lupeniului, iar evenimentele, fie ele publice sau private, la care participă sunt o garanție a bunei dispoziții și succesului. Nici nu ar putea fi altfel, pentru un om care anul acesta împlinește trei decenii de carieră neîntreruptă pe scenă. Și-a început drumul în muzică la 17 ani, pe vremea când încă era elev al Grupului Școlar Minier din Lupeni (actualul Liceu Tehnologic) și când, asemenea multor tineri din comunitatea Lupeniului, se pregătea pentru a face față celei mai frumoase profesii din Valea Jiului, aceea de miner.

Nu a lucrat la mină, așa cum nu a lucrat nici în celelalte specializări profesionale pentru care s-a perfecționat urmând diverse cursuri de calificare în meserii precum electrician, constructor, instalator de rețele de gaz metan, instalator panouri fotovoltaice. Cu toate că și-a obținut cu brio toate aceste calificări, meseria care i-a devenit cu adevărat ”brățară de aur” a fost muzica. Dumnezeu l-a binecuvântat cu acest har al unei voci frumoase și cu dragoste pentru folclor și cântecele de petrecere, tot așa cum i-a îndrumat pașii spre valoroasa Școală Populară de Artă de la Tg. Jiu, care funcționează sub umbrela Ansamblului profesionist ”Doina Gorjului”, școală pe care a absolvit-o cu nota 10. Pe scenă a cântat de-a lungul timpului cu nume mari ale folclorului și cântecului de petrecere din România.

Dincolo însă de toate acestea, o altă latură importantă a personalității lui Emil Luke Moldovan este dreptatea. ”Eu sunt pentru dreptate! Și sunt pentru oameni și pentru dreptul lor de a trăi într-o comunitate frumoasă și unită. Cu acest crez am intrat în 2016 în politică, la vremea respectivă la PRM și tot cu acest crez am activat, vreme de 4 ani, în Consiliul local. În acei ani, chiar fiind teoretic în opoziție, am colaborat foarte bine cu echipa condusă de primarul Lucian Resmeriță pentru a realiza proiecte bune, necesare, utile, valoroase pentru cetățenii din Lupeni. Seriozitatea și implicarea primarului nostru și a membrilor echipei sale, m-a convins să mă alătur și eu acestei familii politice”, spune Emil Moldovan.

Deși nu se consideră un politician, Emil Moldovan spune că nominalizarea sa pentru funcția de consilier local în echipa PSD este o onoare pe care va căuta să o justifice prin faptele sale. ”Cred că pot să ajut și eu, în special în ceea ce privește proiectele primarului Lucian Resmeriță și ale PSD în domeniul cultural. Am pornit cu succes proiectul ”Lupeni-Capitală culturală a județului Hunedoara” și avem datoria de a duce înainte acest demers. Iar palmaresul proiectelor derulate de primarul nostru, atât în domeniul cultural, cât și în toate celelalte domenii de interes pentru cetățeni, demonstrează că este un om între oameni. Iar un primar care, în tot ceea ce întreprinde, pune ”Pe primul loc, oamenii!” nu doar că merită, ci trebuie susținut să rămână în fruntea orașului. De aceea îl susțin fără rezerve pe primarul Lucian Resmeriță și îndemn cetățenii să-l voteze ca primar și să voteze echipa PSD care știe, vrea și poate să-l sprijine în mod real pentru a continua programul de dezvoltare a municipiului Lupeni”, a mai spus Emil Luke Mondolvan.

Acesta este convins că, deja municipiul Lupeni este un model de bune practici chiar și pentru orașe mai mari din România, despre cum trebuie condusă o administrație locală și despre cum se poate dezvolta o comunitate condusă cu pricepere, cu implicare, cu dăruire, cu suflet.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group