Primarul Tiberiu Iacob Ridzi acuză fapte huliganice din partea competitorilor politici

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi acuză fapte huliganice din partea competitorilor politici

Campania electorală capătă accente periculoase în municipiul Petroșani, unde în cursul nopții de 20/21 mai 2024 mai multe panouri electorale, afișe aparținând candidatului PSD la funcția de primar și chiar o serie de clădiri publice au fost vandalizate.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridi care este principala victimă a acestui mod huliganic de derulare a competiției electorale se declară indignat de turnura pe care tinde să o ia modul în care unii dintre competitorii săi și susținătorii acestora înțeleg să deruleze campania electorală și cere organelor abilitate să ia măsuri.

”În calitate de primar al Municipiului Petrosani si de candidat pentru aceasta functie mă văd nevoit să aduc la cunoștința opiniei publice modul grav si periculos în care contracandidații mei și susținătorii lor se comportă în această campanie electorală. Aceste acțiuni nu fac cinste democrației și nu reprezintă valorile pe care le împărtășesc și eu, dar și marea majoritate a cetățenilor municipiului Petroșani. Încă de la debutul campaniei, contracandidații mei au avut un comportament nepotrivit și au lansat permanent atacuri murdare la adresa mea și a familiei mele, au distrus permanent afișele electorale dar și domeniul public”, a arătat Tiberiu Iacob Ridzi, într-o conferință de presă.

Acesta este contrariat de faptul că o parte a competitorilor săi înțele să abordeze tactici murdare, cu injurii și atacuri personale la adresa sa și a familiei sale. ”Contracandidații mei au recurs la tactici murdare, lansând acuzații nefondate și insinuând fapte care nu au nicio bază reală. Am fost ținta unor atacuri personale și injurii care nu au loc într-o campanie  politică civilizată. Sunt dezamăgit că aceștia nu au ales să se concentreze pe o campanie decenta  și să evite astfel de practici. Candidatii si sustinatorii contracandidaților mei au răspândit zvonuri și minciuni despre mine, încercând să submineze credibilitatea mea. Contracandidații mei și susținătorii lor au recurs la distrugerea panourilor de afișaj și la încălcarea regulilor privind afișajul electoral. Aceste acțiuni nu fac decât să submineze procesul democratic”, a acuzat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a prezentat și o serie de imagini concludente, privind gravele derapaje ale unor competitori politici și a declarat că, atât ca primar în exercițiu, cât și în calitate de candidat înscris în alegerile locale de la Petroșani, a făcut plângeri penale la BEC, la Poliție și Parchet pentru acesta grave derapaje de la statul de drept și procesul electoral.

”Așa cum am spus încă din prima zi de campanie electorală, cred în procesul democratic și îmi doresc o campanie bazată pe argumente și soluții, nu pe insulte și denigrări. Este regretabil că mai există în rândul celor care vor să facă parte din clasa politică și din administrația publică, oameni care abordează minciuna, dezinformarea, atacul la persoană, distrugerile și ura drept modalități de propagandă electorală. Le cer public să renunțe la astfel de practici, care-i dezonorează atât politic, cât și moral și uman. În calitate de candidat, mă angajez să continui să promovez o campanie bazată pe respect, transparență și soluții concrete pentru comunitatea noastră”, a mai precizat Tiberiu Iacob Ridzi, candidatul propus de PSD pentru un nou mandat de primar al municipiului Petroșani.