Profil de candidat al PSD Lupeni: CAZACU MIHAELA

Profil de candidat al PSD Lupeni: CAZACU MIHAELA

Prezența în viața publică a comunității locale din municipiul Lupeni a Mihaelei Cazacu este deja unanim (re)cunoscută.

Economist de profesie, Mihaela Cazacu lucrează în învățământ din anul 1992, la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni. În comunitatea locală lupeneană, aceasta este însă mult mai cunoscută datorită implicării sale active în societatea civilă, în cadrul unor organizații reprezentative în domeniu precum Crucea Roșie, Lions Club, Salvați copii și multe altele.

”Sunt un om căruia îi place să se implice în viața socială, în viața comunității și simt că, pentru mine, dincolo de activitatea profesională, aceasta este o misiune de suflet pe care mi-am asumat-o și pe care o fac de mai bine de două decenii cu mare plăcere. De altfel, tot din dorința de a putea fi un sprijin pentru societatea civilă, am decis să mă implic și în viața politică, undeva la finalul anilor 90. Nu mă consider un om politic și nu cred nici faptul că politica poate fi un element care definește în vreun fel viața mea. Dar, trebuie să recunoaștem că atunci când vrei să te implici cu adevărat în voluntariat, în acțiuni sociale la toate nivelurile, politica poate fi un element de sprijin – iar eu chiar cred că trebuie să fie un element de sprijin! – pentru acest tip de activități atât de necesare oricărei comunități”, spune Mihaela Cazacu.

Aceasta recunoaște că, de fapt, nu doctrina sau platforma unui partid politic au determinat-o să intre pe scena politică locală, argumentul prezenței sale într-un partid sau altul fiind în primul rând unul legat de oamenii prezenți în organizația respectivă. Mihaela Cazacu și-a început cariera în 1998, iar în perioada 2008-2012 a fost, pentru prima oară, consilier local la Lupeni. În această calitate, a avut și câteva inițiative legislative la nivel local, reușind să promoveze și să obțină votul colegilor consilieri pentru o serie de proiecte care vizau fie sprijinirea școlii la care lucrează, fie ONG-urile pe care le susține.

Din 2018 s-a alăturat Organizației PSD Lupeni, răspunzând astfel unei invitații primite din partea liderului organizației, senatorul Cristian Resmeriță, în primul rând pentru că a găsit aici numeroși prieteni, dar și pentru că a văzut că, atât la nivel politic, cât mai ales la nivel administrativ, social-democrații s-au arătat deschiși și, mai ales, implicați în susținerea organizațiilor neguvernamentale din municipiul Lupeni și în dezvoltarea comunității locale. A continuat să-și desfășoare activitatea în societatea civilă și în comunitate, iar dedicația și implicarea sa au fost ”rampa de lansare” către o nouă nominalizare pentru Consiliul local al  municipiului Lupeni, de data aceasta în echipa primarului Lucian Resmeriță. ”Sigur că pentru mine a fost o surpriză plăcută, mai ales că eu venisem dintr-un partid de Opoziție al PSD la Lupeni. Însă acest lucru mi-a demonstrat o dată în plus faptul că nu trecutul politic sau vechimea în partid, ci mai ales activitatea unuia sau altuia dintre cei care facem parte din această echipă politică, sunt acele argumente care stau la baza nominalizării pentru o funcție. Am căutat să mă ridic la înălțimea acestei responsabilități și faptul că în perspectiva alegerilor din 2024, mă regăsesc din nou pe lista propusă de PSD pentru Consiliul local este dovada că am reușit. Probabil, colegii au văzut activitatea mea din ultimii ani, au apreciat-o și de aceea m-au investit și cu acest onorant capital de încredere politică, la înălțimea căruia sper să mă ridic în anii următori”, spune Mihaela Cazacu.

În opinia acesteia, o garanție în plus în acest scop este faptul că PSD are acum nu doar cea mai puternică organizație, ci acela că propune cetățenilor din Lupeni cea mai bună echipă pentru viitorul Consiliu local și cel mai bun primar. Așa cum Mihaela Cazacu mai crede că, în administrația locală, în Consiliul local, trebuie să primeze implicarea, unitatea și corectitudinea în abordarea tuturor problemelor comunității și mai puțin decizia politică. ”Eu îmi doresc ca locuitorii din Lupeni să înțeleagă cât de multă nevoie are administrația locală de la Lupeni de unitate. Ultimii ani au fost în măsură să ne demonstreze, comparativ, în cel fel evoluează proiectele de dezvoltare locală cu un Consiliu local majoritar de partea primarului Lucian Resmeriță.  Așa cum deja a dovedit-o din plin, primarul Lucian Resmeriță are și proiecte multe, are și o echipă care știe, vrea și poate să le pună în aplicare iar eu sunt alături de această echipă și sprijin proiectele lui Lucian Resmeriță și ale echipei social-democrate din care fac parte, cu toată încrederea”, a mai spus Mihaela Cazacu.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group