Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: CORDEA ANCA ELENA

Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: CORDEA ANCA ELENA

Absolventă a Facultății de Istorie de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și, mai apoi, a unui curs de reconversie în domeniul Economiei și Educației antreprenorială, prof. Anca Elena Cordea a descoperit municipiul Lupeni în urmă cu aproape 20 de ani, mai întâi ca profesor debutant, calitate profesională pe care a îndeplinit-o la Școala gimnazială nr. 3 și la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”, iar mai apoi, după căsătorie, când l-a urmat pe soțul ei în acest oraș. Între timp, a experimentat activitatea la catedră și la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila dar și la Colegiul Național ”Carmen Sylva” din Petroșani, unde, pentru o bună perioadă de timp a fost colegă chiar cu actualul primar al Lupeniului, Lucian Resmeriță, la invitația căruia a venit, de altfel, în 2017, în echipa PSD Lupeni. A revenit, de curând, ca profesor titular la Catedra de istorie de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni, iar în acest an a obținut și gradul didactic I în învățământ.

Firea sa veselă, prietenoasă, volubilă au făcut ca, în scurt timp, aceasta să fie nu doar unul dintre cei mai apreciați dascăli ai prestigiosului Liceu Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni, ci și un veritabil prieten al elevilor săi, împreună cu care se implică în foarte multe proiecte așa numite extra-curriculare, în fapt proiecte sociale, culturale sau de voluntariat.

Tot aceste calități au adus-o în atenție și în viața de partid, unde a primit în 2020 misiunea de a face parte din echipa primarului Lucian Resmeriță în Consiliul local al municipiului Petroșani. ”Lucian Resmeriță este un om care mi-a dat încredere. Eu am văzut cu ochii mei cum a crescut Colegiul de Informatică de la Petroșani sub conducerea lui. Am văzut și știu că nu este doar un tânăr bine pregătit profesional, ci și un om ambițios, corect, cu viziune și cu spirit de echipă. Cunoscându-i aceste calități, sigur că, în 2017, când m-a invitat să vin în echipa PSD Lupeni și să-l sprijin în campania pentru alegerea sa în funcția de primar, am răspuns fără ezitare. Îl știam și pe liderul PSD Lupeni, actualul senator Cristian Resmeriță, tot de la catedră, din perioada în care era cadru didactic și de aceea am avut și mai mare încredere. De aceea am venit cu toată deschiderea să sprijin această echipă atât de mare și atât de unită în dorința de a face ceva pentru oamenii din municipiul nostru”, spune Anca Elena Cordea.

Poate pentru că a demonstrat că este un om implicat în tot ceea ce face, un om cu inițiativă și acum cu și mai multă experiență, Anca Elena Cordea a fost nominalizată pentru a face parte din nou, pentru un al doilea mandat personal, din echipa pe care PSD o propune locuitorilor din municipiul Lupeni pentru alegerea viitorului Consiliul local. ”Pentru mine este încă o confirmare a faptului că, la fel ca și la catedră, și în politică și administrație, mi-am făcut datoria, dar nu mi-am făcut un țel din a fi pe această listă. Vreau să vă spun că oricare dintre membri echipei noastre ar fi primit această misiune onorantă, l-aș fi susținut fără rezerve. De altfel, cred că pe noi, la PSD Lupeni, asta ne diferențiază: nu contează cine este sau nu este pe o listă, ci contează echipa și implicarea în tot ceea ce facem. Iar implicarea, caracteristică fiecăruia dintre noi, îi determină pe oameni să aibă încredere în această echipă, iar pe alți competitori politici, să ne invidieze”, explică Anca Elena Cordea.

În opinia acesteia, chiar dacă la Primărie, Lucian Resmeriță a demonstrat deja calitățile pe care le are în administrația publică prin felul cum arată astăzi Lupeniul, Anca Elena Cordea este de părere că în mandatul următor, primarul Lucian Resmeriță și echipa acestuia vor ști să răspundă așteptărilor oamenilor și să ducă Lupeniul înainte cu și mai mult avânt. ”Continuăm proiectele inițiate în echipa domnului primar Resmeriță, care a demonstrat că are nu doar planuri mari, ci și o viziune concretă și competitivă în ceea ce privește dezvoltarea municipiului Lupeni. Împreună cu domnul primar și cu întreaga echipă PSD, am demonstrat că punem pe primul loc oamenii și tot asta vom face și în anii următori. Știu și am încredere că Lucian Resmeriță va face pentru municipiul Lupeni și mai multe proiecte utile, frumoase și inovative.Eu sunt acum și mai pregătită să-l susțin și, probabil că rolul meu în Consiliul local va fi acela de a mă ocupa de proiectele care țin de Educație și Cultură, dar voi susține cu aceeași responsabilitate orice proiect care aduce un plus pentru cetățeni, care înseamnă dezvoltare pentru Lupeni. Și știu că, așa cum eu am avut încredere în Lucian Resmeriță, încă din momentul în care am ajuns în Lupeni și l-am cunoscut, cu atât mai mult cetățenii din Lupeni vor avea încredere în primarul pe care-l cunosc și care le-a dat încredere că Lupeniul are viitor, precum și în echipa cu care poate face ca lucrurile bune și necesare să se întâmple”, a mai spus Anca Elena Cordea.

Iar dacă, până la urmă, așa cum se spune, atunci când își aleg liderii, mai ales în plan local, oamenii iau în calcul, înainte de toate, factorul de încredere, atunci este cât se poate de clar că la acest capitol, PSD Lupeni și Lucian Resmeriță au deja un capital extrem de prețios: oameni de încredere și oameni cu încredere.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group