La Spitalul Județean de Urgență Deva a fost inaugurat un Laborator de Radiologie și Imagistică Medicală modernizat cu fonduri europene nerambursabile

La Spitalul Județean de Urgență Deva a fost inaugurat un Laborator de Radiologie și Imagistică Medicală modernizat cu fonduri europene nerambursabile

Un nou proiect de anvergură al Consiliului județean Hunedoara, derulat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva a fost finalizat cu succes, fiind inaugurat oficial în cursul zilei de astăzi. Este vorba despre un nou Laborator de Radiologie și Imagistică Medicală, modernizat cu fonduri europene nerambursabile

Modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al SJU Deva face parte dintr-un proiect mai amplu finanțat din fonduri europene nerambursabile. Proiectul a vizat modernizarea și dotarea Laboratorului de radiologie și imagistică medicală, a Laboratorului de medicină nucleară și extinderea Cabinetului Pediatrie în cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Deva.

La evenimentul inaugural desfășurat în prezența președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, au luat parte numeroși consilieri județeni, directorul Biroului din Deva al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Oana Mocanu, precum și conducerea spitalului. La festivitate au mai fost prezenți ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Natalia Intotero, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Lucian Rus, parlamentari de Hunedoara, membrii echipei de implementare a proiectului din cadrul CJ Hunedoara, reprezentanții constructorului și ai proiectantului, cadre medicale și reprezentanții presei locale.

În deschiderea evenimentului, Preasfințitul Părinte NESTOR, Episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu părintele protopop al Devei și preotul slujitor la unitatea medicală au oficiat o slujbă de binecuvântare a lucrărilor și de sfințire a noilor spații. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a felicitat echipa Consiliul Județean Hunedoara, condusă de președintele Laurențiu Nistor, precum și conducerea spitalului pentru realizarea acestei investiții în folosul pacienților.

Relocarea și modernizarea Radiologiei este, în opinia președintelui CJH, Laurențiu Nistor, o nouă reușită a Consiliului Județean Hunedoara în domeniul sănătății. „Sunt mulțumit că am reușit să avem o secție Radiologie modernă, dotată cu echipamente medicale de ultimă generație. În 2020, când am venit prima dată în vizită pe șantierul proiectului, am decis că Radiologia nu poate rămâne în vechiul spațiu, care era impropriu și greu accesibil pentru pacienți. Am găsit înțelegere la ADR Vest, am relocat investiția și, astăzi, avem un laborator accesibil, spațios, cu circuite adecvate unui act medical de calitate. Acest proiect se înscrie în demersul nostru de a oferi servicii medicale la standarde înalte tuturor pacienților care ajung la Spitalul Județean de Urgență Deva. Mulțumesc Preasfinției Sale Părintelui Episcop NESTOR pentru binecuvântarea lucrărilor și pentru că este mereu alături de noi, Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, domnului director general Sorin Maxim, pentru sprijinul constant pe care ni l-a acordat, proiectantului DELTA DUMAR PROIECT și constructorului VALNEL CONSTRUCT. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat activ pentru ca acest proiect să se finalizeze în mod fericit, iar Spitalul din Deva să poată oferi pacienților săi servicii medicale de calitate. Am reușit să transformăm din temelii spitalul, să modernizăm și să extindem secții, să modernizăm Urgența, să construim Secția Spitalizare de Zi, să aducem Pediatria în corpul principal, să transformăm complet secția de Cardiologie, să dotăm spitalul cu aparat RMN și Angiograf și să atragem noi fonduri pentru dezvoltare. NU NE OPRIM AICI!”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor

Cabinetele de investigații imagistice din cadrul Laboratorului sunt dotate, printre altele, cu un CT performant, un mamograf nou, pentru care există o foarte mare cerere, ecograf de ultimă generație și alte echipamente de investigare și diagnosticare a pacienților.

„Este o zi importantă pentru spital, avem un laborator radiologic nou, dotat cu aparatură de ultimă generație. Avem peste 15.000 de investigații pe an doar la CT, unde vin pacienți atât din județ, cât și din județele vecine. Îi mulțumesc domnului președinte Laurențiu Nistor pentru că este sensibil la starea de sănătate a pacientului și se preocupă să nu ne lipsească nimic”, a precizat managerul SJU Deva, dr. Emil Stoica-Mariș.

Valoarea obiectivului de investiții „Modernizare și dotare laborator radiologie și imagistică medicală, laborator de medicină nucleară, extindere pentru cabinet pediatrie în cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgența Deva” s-a ridicat la 17,2 milioane de lei, iar lucrările au durat 23 de luni. Pentru lucrările executate s-au alocat 9.093.467,36 lei, pentru dotarea cu echipamente medicale 8.056.181,00 lei, iar pentru achiziția de mobilier 45.838,80 lei. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 și bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara.

Investițiile realizate de Consiliul Județean Hunedoara la SJU Deva continuă. Cu fonduri din bugetul propriu vor fi finalizate, în curând alte două investiții: amenajarea unui bloc operator destinat urgențelor, precum și a unei pasarele care să asigure accesul între noua Urgență și secția Chirurgie.

Fondurile investite corect reprezintă un factor esențial de progres. La Spitalul Județean de Urgență Deva, proiectele realizate pe fonduri europene arată, pe lângă respectul pentru pacienți, și motivație pentru realizarea unui act medical de calitate.