Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: IONAȘC SIMONA

Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: IONAȘC SIMONA

Numele Simonei Ionașc este rostit peste tot în Valea Jiului, dar mai ales la Lupeni – locul în care trăiește, împreună cu soțul și cei doi copii ai lor și în care-și desfășoară activitatea profesională – cu admirație, iar activitățile sale sunt apreciate în mod unanim de toți cei care se bucură de roadele muncii sale cu copii talentați, în promovarea folclorului, tradițiilor și portului popular românesc.

Ea însăși reprezentată a comunității de momârlani, Simona Ionașc este nu doar un dascăl pasionat și priceput în modelarea copiilor, ci și un valoros artist al scenei folclorice. Absolventă a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, unde a finalizat cu succes și un master în Pedagogie muzicală, Simona Ionașc este de 10 ani de zile profesor la Școala Populară de Artă de la Petroșani și de 4 ani de zile coordonator al cercului de muzică populară de la Clubul Copiilor Valea Jiului, desfășurându-și activitatea la sediul acesteia din Lupeni. Sub îndrumarea sa și-au netezit drumul spre sufletele oamenilor, valorificându-și talentul artistic, tineri soliști de muzică populară al căror nume este deja un reper pe scena Văii Jiului (și nu numai), precum: Antonia Moraru, Mădălina Străuneanu, Roxana Iacobescu, Andreea Popa, Radu Moldovan, Maria Rîpa ș.a.

Prezența artiștilor clasei de canto Simona Ionașc în viața cultural-artistică a municipiului Lupeni a devenit o constantă, iar toate evenimentele publice derulate în acest municipiu, care implică o componentă artistică, o aduc în atenție pe Simona Ionașc și pe talentații ei elevi. Aceasta recunoaște, cu sinceritate, că în drumul spre succes pe care l-a parcurs împreună cu elevii săi, în toți acești ani, l-a avut ca aliat pe primarul Lucian Resmeriță, tot așa cum i-a avut alături pe consilierii locali din municipiul Lupeni. ”De la bun început am avut o colaborare foarte bună cu domnul primar Lucian Resmeriță și cu întreaga echipă din Consiliul local Lupeni. Ceea ce am remarcat, în toți acești ani, la domnul primar Lucian Resmeriță a fost aceea că, înainte de orice, este un OM. Un om capabil să ajute absolut dezinteresat, un om aproape de oameni, un om care îndrăgește copiii și care apreciază cultura, educația și care încurajează și susține tinerii talentați nu numai din Lupeni, ci din toată Valea Jiului. Cred că și pentru noi deschiderea și sprijinul pe care ni l-a acordat a fost o șansă de a fi mult mai vizibili, de a ne putea desfășura activitățile la un nivel calitativ ridicat și de a le putea arăta oamenilor fiecare etapă a muncii noastre cu acești copii talentați care-și asumă, cu pasiune și devotament, misiunea de a duce mai departe zestre folclorică a străbunilor noștri, zestrea culturală a momârlanilor. Și pentru asta îi mulțumesc, așa cum cred că trebuie să-i mulțumească întreaga noastră comunitate, domnului primar Lucian Resmeriță”, spune Simona Ionașc.

Sigur că, în atare circumstanțe, invitația primită din partea primarului Lucian Resmeriță și a liderului Organizației PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță, de a fi parte din marea familie a social-democraților, a fost acceptată fără rezerve, chiar dacă pentru Simona Ionașc aceasta este prima sa experiență într-o organizație politică. ”M-am alăturat în acest an echipei PSD Lupeni, pentru că îi cunosc pe majoritatea oamenilor care fac parte din această organizație și i-am simțit de fiecare dată aproape de mine, implicați în derularea proiectelor mele artistice și mă simțeam oarecum datoare să ajut și eu acest partid care îmi pare mai degrabă ca o familie, nu ca un simplu grup politic. Nicidecum nu mi-am imaginat însă că voi primi și propunerea de a face parte din lista propusă de PSD în alegerile din acest an, pentru constituirea viitorului Consiliu local. Această încredere este pentru mine o onoare și mai mare căreia nu pot să-i răspund decât cu promisiunea asumată în fața tuturor cetățenilor din municipiul Lupeni că voi fi, în această calitate, și mai implicată în tot ceea ce înseamnă viața cultural-artistică din municipiul Lupeni. Cu atât mai mult cu cât am alături un primar și o mare familie în care politica noastră comună e bunăstarea oamenilor, e respectul față de valorile noastre, față de tradițiile noastre, față de cultura noastră și sprijinul total pentru copiii și tinerii talentați ai Lupeniului și ai Văii Jiului”, a mai spus Simona Ionașc.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group