Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: ROMOȘAN ADRIAN ILIE

Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: ROMOȘAN ADRIAN ILIE

Inginerul Adrian Romoșan și-a început activitatea politică, la PSD Lupeni, în anul 2001, în cadrul organizației de tineret, condusă la acea vreme de Cristian Resmeriță. La vremea respectivă era angajat al Minei Bărbăteni. Din 2008 a venit la Mina Lupeni, mai întâi ca electrician, însă în paralel a urmat și cursurile Universității din Petroșani, pe care le-a absolvit în anul 2010. Prin muncă, a urcat constant în ierarhia profesională, de la statutul de inginer CFL, la cel de adjunct șef sector, inginer șef și mai apoi de director al celui mai important agent economic din municipiul Lupeni: EM Lupeni. Din anul 2021 este director al Sucursalei Prest Serv (fostul Salvamin) din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului.

La fel a evoluat și cariera sa politică, unde a pornit de la statutul de simplu membru al PSD Lupeni, în anul 2001, până la cel de membru în Biroul Politic Local care asigură conducerea executivă a acestei puternice organizații, fiind totodată și unul din reprezentanții social-democraților Lupeni în Consiliul local, unde candidează acum pentru al cincilea mandat de consilier. Ilie Adrian Romoșan și-a câștigat prin muncă și ascensiunea în viața politică, și respectul cetățenilor, așa cum tot prin muncă și-a câștigat respectul și în fața ortacilor din Lupeni și din toată Valea Jiului. ”PSD a fost primul și singurul partid politic în care am activat. Am crezut și cred în doctrina social-democrată, am crezut și cred în oamenii valoroși pe care acest partid îi are și la nivel național, dar și aici, acasă, la Lupeni. Am crezut și cred în dorința echipei noastre politice de a face bine oamenilor, de a răspunde așteptărilor cetățenilor din municipiul Lupeni și, personal, am făcut tot ceea ce am putut în acest scop”, spune Ilie Adrian Romoșan.

În plus ing. Ilie Adrian Romoșan apreciază că tot datorită echipei PSD Lupeni și liderului acesteia, senatorul Cristian Resmeriță, Mina Lupeni și, în general sectorul minier al Văii Jiului, încă nu a devenit istorie și va mai fi pentru câțiva ani buni un agent economic care asigură locurile de muncă pentru câteva sute de oameni, în ciuda greutăților. Cu acest crez, ing Ilie Romoșan s-a alăturat, în urmă cu câțiva ani, ortacilor săi, fiind singurul director de mină care a participat la o grevă, alături de ortacii aflați sub conducerea sa.

Acesta este convins că evoluția municipiului Lupeni, cu precădere în ultimii 4 ani, este tocmai rodul acestei munci de echipă, în care dorința de a contribui în mod decisiv la dezvoltarea municipiului Lupeni s-a transferat din temă politică în activitatea de zi cu zi a administrației locale. ”Cred că acest mandat al domnului primar Lucian Resmeriță a fost cel mai bun pentru administrația publică locală din ultimii 30 de ani, de la schimbarea regimului politic în România. Sunt evidente schimbările în bine, pe care echipa condusă de Lucian Resmeriță le-a realizat în infrastructură, în educație, în sănătate, în cultură și sport ș.a.m.d. La fel de evidente sunt investițiile în modernizarea drumurilor, în introducerea de noi rețele de gaz, de apă și canalizare, în modernizarea iluminatului public, în modernizarea clădirilor reprezentative ale orașului și lista ar putea continua. Aș adăuga aici investițiile făcute în stațiunea Straja, cu care poate că, la început, cetățenii nu au fost de acord, însă în scurt timp s-a dovedit că aceste investiții au fost făcute cu înțelepciune, deoarece Straja este în prezent un important motor de dezvoltare al municipiului Lupeni”, arată Ilie Adrian Romoșan.

În opinia consilierului social-democrat, viitorul mandat pe care PSD și primarul Lucian Resmeriță au demonstrat că-l merită în fruntea administrației locale de la Lupeni va fi unul în care lucrurile vor parcurge încă un important salt înainte, pentru că experiența acumulată, proiectele deja pregătite și perspectiva fondurilor europene masive pe care UE intenționează să le aloce Văii Jiului sunt tot atâtea argumente în acest sens.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group