Emoționant concert de muzică clasică susținut de Răzvan și Andreea Stoica la Castelul Corvinilor

Emoționant concert de muzică clasică susținut de Răzvan și Andreea Stoica la Castelul Corvinilor

Răzvan și Andreea Stoica au revenit la Hunedoara, în impozantul Castel al Corvinilor, cu un program impresionant de concerte preclasice. Alături de Ansamblul Kamerata Stradivarius, frații Stoica au interpretat în Baroque Tour Opus 3 un program concertant Bach-Vivaldi-Tartini în Sala Dietei a Castelului Corvinilor.

Concert extraordinar susținut de Răzvan Stoica și Andreea Stoica în impozanta Sală a Dietei din Castelul Corvinilor, locul cu o acustică specială, în care odinioară se ţineau adunările nobililor transilvăneni. În fermecătoarea arhitectonică cu influenţe ale stilului renascentist în elementele decorative, muzica barocă a fost la ea acasă.

Baroque Tour Opus 3 este un turneu național itinerat de cei doi muzicieni în mai multe orașe din România, iar programul de la Sala Dietei, Castelul Corvinilor va oferi publicului meloman câteva dintre cele mai frumoase concerte scrise de doi titani ai barocului muzical: Johann Sebastian Bach și Antonio Vivaldi, cu un bonus special: pasionala Sonată „Trilului Diavolului” de Giuseppe Tartini. Răzvan Stoica, un artist mult îndrăgit de publicul hunedorean, cântă pe vioara Stradivarius ex-Ernst 1729, pe care a câștigat-o la o competiție violonistică destinată tinerilor interpreți la Salzburg, în 2009. Alături de sora sa Andreea Stoica, o pianistă virtuoză de mare rafinament, cei doi muzicieni formează un duo de forță, de aproape 20 de ani.

Cei doi interpreţi au fost acompaniaţi de ansamblul Kamerata Stradivarius, formaţie alcătuită din muzicieni profesionişti pe care Răzvan Stoica a înfiinţat-o în anul 2009, cu un concert de debut în celebra sală a Concertgebouw Amsterdam.

Turneul Național Baroque Tour Opus 3 a început pe 24 mai la Palatul Cultural Sigismund Szana, Timișoara și are ca punct terminus concertul de la Palatul Camerei de Comerț și Industrie, București, pe 17 iulie.

Concertul de la Hunedoara a fost organizat de Fundaţia Culturală Gaudium Animae.

Foto: Primăria Hunedoara