Municipiul Lupeni va avea un transport public local eficient și ecologic

Municipiul Lupeni va avea un transport public local eficient și ecologic

Primăria Municipiului Lupeni a depus recent și cererea de Finanțare pentru un proiect ambițios ce vizează îmbunătățirea și dezvoltarea sistemului de transport public în oraș. Proiectul intitulat “ÎNFIINȚARE ȘI DEZVOLTARE SISTEM DE TRANSPORT PUBLIC VERDE ÎN MUNICIPIUL LUPENI” care reprezintă un pas semnificativ în direcția unei comunități mai durabile și ecologice.

Cu o valoare totală a investiției de 43.260.800,00 lei, echivalentul a aproximativ 8.500.000 Euro, acest proiect are ca obiectiv principal transformarea sistemului de transport public din Lupeni într-unul modern, eficient și ecologic.

Prin intermediul fondurilor europene disponibile prin ADR Vest, Primăria Municipiului Lupeni urmărește să implementeze soluții inovatoare și sustenabile pentru nevoile de transport ale comunității.

Se dorește achiziționarea a șase microbuze electrice de șase metri și pot microbuze electrice de opt  metri, pentru a asigura o flotă de transport modernă și ecologică. De asemenea, proiectul are în vedere:

  • instalarea a 12 stații de încărcare lentă de 30 kW și 6 stații de încărcare rapidă de 150 kW, pentru a susține operarea eficientă a microbuzelor electrice;
  • implementarea unui sistem ITS (Sistem Inteligent de Transport) pentru gestionarea și monitorizarea autobuzelor, îmbunătățind astfel siguranța și eficiența transportului
    public;
  • * echiparea a 33 de stații de călători cu tehnologie ITS, pentru a oferi pasagerilor informații în timp real și o experiență de călătorie mai confortabilă și predictibilă.

 “Prin acest proiect ambițios, ne propunem să revoluționăm sistemul de transport public din Lupeni, făcându-l mai ecologic, mai eficient și mai accesibil pentru toți locuitorii noștri. Suntem recunoscători pentru sprijinul și finanțarea oferite de ADR Vest și suntem hotărâți să transformăm visul nostru în realitate. Dezvoltăm Lupeniul cu fonduri europene!”, a subliniat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

De menționat este faptul că acest proiect al administrației locale din municipiul Lupeni este unul complementar celui dezvoltat în parteneriat cu celelalte administrații publice locale din Valea Jiului și cu Consiliul județean Hunedoara în cadrul proiectului „Green Line Valea Jiului”.