Bursă a Locurilor de Muncă dedicată persoanelor private de libertate

Bursă a Locurilor de Muncă dedicată persoanelor private de libertate

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara organizează, în parteneriat cu Penitenciarul Deva, Bursa Locurilor de Muncă dedicată persoanelor private de libertate.

Acţiunea se va desfăşura în municipiul Deva, la sediul A.J.O.F.M. Hunedoara din Piața Unirii nr. 2, parter, în data de 26 iulie 2024, începând cu ora 10,00.

Directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Angelica Tomuța spune că această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu de reintegrare socială și profesională a persoanelor private de libertate, acestora fiindu-le oferită oportunitatea de a lua contact direct cu potențiali angajatori și de a-și planifica reîntoarcerea în câmpul muncii după liberare. ”Evenimentul va aduce laolaltă reprezentanți ai unor angajatori din diverse sectoare de activitate, care vor oferi locuri de muncă adaptate competențelor și abilităților persoanelor aflate în custodia Penitenciarului Deva. Participanții vor avea șansa să interacționeze cu angajatorii, să participe la interviuri pe loc și să se informeze cu privire la cerințele pieței muncii actuale. Această bursă a locurilor de muncă reprezintă un pas important spre reintegrarea socio-profesională a persoanelor private de libertate. Fiecare individ merită o nouă șansă, iar prin accesul la oportunități de angajare, se poate contribui la reducerea recidivei și la crearea unei comunități mai sigure”, a declarat Georgeta Angelica Tomuța, director executiv al AJOFM Hunedoara.

Programul evenimentului include sesiuni de informare, ateliere de dezvoltare a abilităților de angajare și prezentări din partea unor experți în resurse umane. De asemenea, vor fi disponibile standuri ale angajatorilor unde persoanele private de libertate pot discuta direct cu reprezentanții acestora.

A.J.O.F.M. Hunedoara invită angajatorii interesați să se alăture acestui demers și să contribuie la succesul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate. Agenţii economici care dispun de locuri de muncă vacante și sunt interesați să participe la acest eveniment, pot depune oferte de locuri de muncă vacante până în data de 25 iulie 2024 la sediul AJOFM Hunedoara din municipiul Deva, Piaţa Unirii, nr. 2, tel. 0254.216.151 sau la cea mai apropiată agenţie locală pentru ocuparea forţei de muncă.