Procent de promovare al examenului de Bacalaureat de aproape 80% pentru absolvenții Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani

Procent de promovare al examenului de Bacalaureat de aproape 80% pentru absolvenții Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani

Dorința autorităților administrației publice locale din orașul Uricani de a avea o unitate de învățământ liceal în cadrul sistemului educațional local și demersurile finalizate, în urmă cu câțiva ani, cu succes în această direcție s-a dovedit în toți acești de bun augur. Tot așa cum investițiile derulate în modernizarea infrastructurii educaționale de la Liceul Tehnologic „Retezat” din orașul Uricani s-au dovedit a fi de maximă eficiență, fapt confirmat de rezultatele obținute de absolvenții acestui liceu inclusiv sau mai ales la examenul de Bacalaureat.

Și în acest an, după cum informează directorul unității de învățământ, prof. Mihaela Tetileanu, absolvenții de studii liceale de la Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani, care au susținut examenul de Bacalaureat la Centrul de examinare de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni au obținut rezultate apreciabile care confirmă calitatea actului educațional de la această unitate școlară. „Cu un procent de promovabilitate frumos la Bacalaureat, de aproape 80% înainte de contestații, cu două medii generale peste 9 și cu o medie de 10 obținută de unul din absolvenții noștru la Geografie, Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani se clasifică din nou pe un loc fruntaș în ierarhia liceelor tehnologice din județul Hunedoara. Felicitări tuturor elevilor și profesorilor care s-au ocupat de pregatirea lor! Mult succes la admiterea la facultate!”, a transmis prof. Mihaela Tetileanu.

Mulțumit de aceste rezultate se declară, desigur, și primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu. Acesta este mulțumit mai ales de faptul că dorința administrației locale pe care o conduce de ani de zile de a face din tot ceea ce înseamnă sistemul public de educație un tot unitar pe deplin funcțional, atractiv pentru elevi și profesori, dă roadele scontate. ”Vreau să-i felicit pe absolvenții care au reușit să treacă cu brio examenul maturității în acest an și care, onorând școala pe care au absolvit-o, au adus atât de multă bucurie întregii noastre comunități. Îi felicit, în egală măsură, pe părinți și, desigur, pe profesorii de la liceu, întregul corp profesoral, pentru modul exemplar în care s-au dedicat susținerii și pregătirii acestor tineri de excepție. Felicitări se cuvin și doamnei director Mihaela Tetileanu care este motorul activităților generatoare de performanță din Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani și primul director care a reușit să scrie proiecte pentru acest liceu, proiecte care aduc plusvaloare activităților educaționale și vin în completarea celor scrise de Primăria orașului Uricani. Cu toții, elevi, profesori, părinți, administrație publică facem eforturi pentru ca învățământul uricănean să fie unul de top. Și, desigur, împreună, cu toții ne bucurăm când copiii noștri obțin rezultatele care confirmă pe deplin că eforturile noastre comune sunt materializate cu succes”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

În opinia primarului orașului Uricani rezultatele la Bacalaureat din acest an, la fel ca și cele din anii anteriori, demonstrează că la liceul din Uricani se lucrează cu responsabilitate și că în tot acest timp s-au depus eforturi pentru ca elevii să fie pregătiți temeinic.

Acesta apreciază că rezultatele de la Bacalaureat, precum și cele obținute la examenele de certificare a competențelor profesionale, pentru absolvenții claselor de învățământ profesional de la Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani vin și ca un răspuns firesc al elevilor la investițiile publice care au fost realizate aici de către administrația locală. ”Desigur este o mândrie pentru întreaga noastră comunitate că avem astfel de rezultate care confirmă calitatea actului educațional din acest liceu dar și eficiența investițiilor masive pe care le-am făcut în ultimii ani în infrastructura de educație a orașului Uricani. Modernizarea sistemului educațional a fost una din prioritățile mele permanente și, numai în ultimii ani, am demarat pentru Liceul Tehnologic ”Retezat” proiecte europene de câteva milioane de euro, unele aflându-se chiar acum în derulare”, explică primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta arată că, numai în ultimii 5 ani, Primăria și Consiliul local Uricani au investit, în principal din fonduri europene, dar și din resurse financiare guvernamentale sau de la bugetul local, o sumă considerabilă, cifrată în total la aproape zece milioane de euro, pentru modernizarea și dotarea întregii infrastructuri din învățământ din orașul Uricani. ”Eu și echipa mea am înțeles de la bun început că Educația trebuie să fie una din cele mai importante priorități ale comunității noastre și am acționat ca atare. Nu am spus niciodată nu, atunci când a venit vorba despre solicitări primite din partea grădinițelor, școlilor și a liceului. Chiar și când nu am avut suficiente fonduri pentru a răspunde în mod favorabil cerințelor pertinente venite din partea profesorilor, a părinților și a copiilor, am făcut în așa fel încât să găsim soluții pentru a finanța proiectele de dezvoltare și modernizare a întregului sistem educațional din orașul Uricani. Ne-au ajutat foarte mult banii europeni pe care am știut să-i accesăm și nu am ezitat să o facem, dar am accesat bani pentru investiții în grădinițe, școli și liceu și de la bugetul național, iar în completare, am pus bani, atunci când a fost necesar, și de la bugetul local. Și am făcut toate aceste lucruri, cu convingerea că elevii noștri trebuie să poată avea acces la educație la același nivel ridicat pe care-l au cei care merg la școli și licee din orașele mai mari ale județului nostru. Și, se vede treaba că toate aceste investiții încep să dea rezultatele pe care le așteptam, concretizate în rezultatele elevilor uricăneni care învață la școlile din oraș”, explică primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta dă asigurări că și în continuare, sectorul educațional din orașul Uricani se va bucura de interes deplin din partea administrației publice locale, astfel încât noi și noi generații de absolvenți ai școlii uricănene să aibă rezultate bune și foarte bune la finalul liceului și/sau al școlii profesionale, rezultate care să le garanteze admiterea în învățământul superior și accesul pe piața muncii și de aici, mai departe, un drum de succes în viață.

Constituit odată cu reorganizarea rețelelor școlare din anul 2010, Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani și-a câștigat, de-a lungul timpului, un rol determinant în sistemul de învățământ primar, gimnazial și liceal din această localitate a Văii Jiului. În ultimii ani, de când această unitate de învățământ funcționează sub actuala sa denumire, clasele de învățământ liceal constituite aici s-au bucurat, în mod constant de atractivitate, în rândul absolvenților de gimnaziu din orașul Uricani, dar și din Lupeni sau chiar Vulcan, care au ales să studieze în această unitate liceală.