Corvinul Hunedoara, victorie senzațională în Europa League împotriva vicecampioanei Ungariei, Paksi FC

Corvinul Hunedoara, victorie senzațională în Europa League împotriva vicecampioanei Ungariei, Paksi FC

După 42 de ani de la prima și, până astăzi, singura prezență a fotbaliștilor de la Corvinul Hunedoara în Cupele Europene, echipa de suflet a hunedorenilor scrie încă o filă a de istorie a gfotbalului hunedorean, învingând în deplasare vicecampioana Ungariei, PAKSI FC în prima manșă a turului preliminar din Europa League. Victoria este cu atât mai prețioasă cu cât este una categorică: 4-0! Scor care putem spune că este deja o garanție a calificării echipei noastre în etapa următoare a competiției europene.

Golurile din această partidă cu final senzațional pentru Corvinul Hunedoara au fost semnate de Sergiu Buș și Marius Lupu, care a reușit „tripla”.

Pe scurt, „filmul” meciului PAKSI FC – Corvinul, consemnat de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor, arată astfel:

Min. 3: Prima ocazie a partidei le-a aparținut maghiarilor, însă defensiva lui Florin Maxim s-a apărat bine la lovitura liberă din apropierea careului.

Min. 8: Corvinul începe să câștige teren. Dominik Szoboszlai, mijlocașul maghiar al celor de la Liverpool, este prezent în tribunele stadionului.

Min. 9GOL Corvinul! În urma unei faze fixe, Sergiu Buș a deschis scorul din întoarcere.

Min. 11: Șutul lui Neacșa de la colțul scurt este salvat de Szappanos.

Min. 14: Maghiarii sunt și ei periculoși, însă Windecker nu reușește să trimită mingea în „ațe”.

Min. 19: Lupu este servit ideal în fața porții, însă nu a putut controla balonul, iar acesta s-a scurs în afara terenului.

Min. 22: Pe un contraatac superior numeric al Corvinului (5 contra 2), jucătorii din ofensiva lui Florin Maxim nu s-au sincronizat, iar acesta a fost irosit.

Min. 29: Corvinul continuă să joace curajos, fiind mai periculoasă. Paksi nu îl deranjează pe Lefter. Servit ideal, Lupu nu reușește să marcheze în situație de unu la unu cu goalkeeperul maghiarilor.

Min. 33: Maghiarii cer penalty la un fault al lui Iacob la Konyves. „Cavalerul în negru” îi face semn să se ridice, faza fiind verificată și de arbitrajul video.

Min. 39: Konyves ia o acțiune pe cont propriu în banda dreaptă, trece ușor de Manolache, însă șutul său la colțul lung s-a dus mult lângă.

Min. 45+2GOL Corvinul! Lupu înscrie, Pîrvulescu l-a asistat perfect.

Min. 46: A început mitanul secund, maghiarii au efectuat mai multe modificări.

Min. 47: La prima acțiune a reprizei secunde, Sergiu Buș a fost extrem de aproape de a duce scorul la 3-0, însă portarul maghiarilor s-a opus.

Min. 55: Paksi are posesia, însă maghiarii nu reușesc să creeze pericol la poarta apărată de Ștefan Lefter, goalkeeper în vârstă de doar 19 ani.

Min. 67: Corvinul putea da lovitura pe contraatac. Paksi este în continuare fără replică.

Min. 78: În urma consultării arbitrajului video, Balint Szabo a fost eliminat, după o intrare extrem de dură la Denis Hrezdac.

Min. 86GOL Corvinul! Lupu reușește „doppietta”, după o greșeală mare a lui Vecsei.

Min. 90+3GOL Corvinul! Același Lupu reușește să marcheze, izbutind tripla. Scor neverosimil la Paks.

Paksi (3-5-2): Szappanos – Szabo, Kinyik, Lenzser – Osvath, Windecker, Balogh, Papp, Silye – Szabo, Konyves.  Rezerve: Simon, Vecsei, Skribek, Haraszti, Vas, Bode, Kocsis, Kovacs, Otvos, Mezei, Toth, Gevay
Antrenor: György Bognár

Corvinul Hunedoara (4-1-4-1): Lefter – Bradu, Lică, Manolache, Iacob – Hrezdac – Lupu, Roger, Neacșa, Pîrvulescu – Buș. Rezerve: Blaga, Chindriș, Chukwu, Gîrbiță, Grigore, Hergheligiu, Mitran, Pop, Predica, Ubbink, Velisar
Antrenor: Florin Maxim

În meciul retur, Corvinul Hunedoara va juca astfel cu atuul învingătorului, partida cu PAKSI FC urmând să aibă loc pe 18 iulie, de la ora 21:00, la Sibiu.

Hai, Corvinul!