Un nou lot de blocuri intră în reabilitare la Uricani

Un nou lot de blocuri intră în reabilitare la Uricani

Primarul orașului Uricani a semnat, în aceste zile, ordinul de începere a lucrărilor pentru un nou lot de blocuri de locuințe pentru care au fost accesate fonduri europene în vederea realizării de lucrări de reabilitare termică și estetică.

Primarul Dănuț Buhăescu a precizat că este vorba despre blocurile 59, 61, 62 și 64 de pe strada Unirii și la 82 și 87 de pe Aleea Brazilor, urmând ca în zilele următoare să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor și pentru investiții similare la 3-3A de pe Aleea Brazilor și 6 din Sterminos.

„Ne-a preocupat și ne preocupă în mod permanent schimbarea la față a orașului nostru și, împreună, am acționat responsabil și eficient în această direcție. Un exemplu categoric, în acest sens, este cel care ne-a permis ca acolo unde cetățenii au răspuns invitației noastre și au constituit asociații de proprietari, să putem accesa bani europeni pentru reabilitarea și modernizarea blocurilor din orașul Uricani. Nu a fost deloc ușor și vreau să reamintesc aici că am parcurs toate etapele obligatorii, de la constituirea asociațiilor de proprietari, licitația pentru documentații și obținerea avizelor de construcție (proces care a durat aproape un an), scoaterea la licitație a contractelor de execuție pentru selectarea constructorului (etapă la care am fost nevoiți să reluăm procedurile de 2-3 ori, din lipsa antreprenorilor interesați). Însă avem mulțumirea că, în ciuda acestor greutăți, avem deja finalizate o serie de blocuri de locuințe și alte investiții similare vor începe în perioada imediat următoare”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta spune că succesul programului de reabilitare energetică a blocurilor din orașul Uricani de până acum face ca tot mai mulți cetățeni să își dorească csă fie și locuințele lor incluse în proiecte similare. „De aceea, ambiția noastră comună este aceea de a continua să aplicăm pe toate axele de finanțare disponibile pe acest tip de proiecte, pentru că ne dorim să reabilităm cât mai multe din blocurile de locuințe din orașul Uricani. Invit cetățenii ca, acolo unde doresc să beneficieze de acest tip de programe, să se constituie mai întâi în asociații de proprietari, aceasta fiind o condiție obligatorie pentru a putea accesa fonduri, urmând ca Primăria să aloce resursele financiare din bugetul local pentru scrierea cât mai multor astfel de proiecte, astfel încât să fim pregătiți să accesăm alți bani europeni pentru reabilitarea blocurilor, în momentul în care se vor deschide noi axe de finanțare, în viitorul exercițiu financiar european”, a mai spus Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.