A început „Nedeia Vulcăneană” – ediția cu numărul 51

A început „Nedeia Vulcăneană” – ediția cu numărul 51

Tragându-și rădăcinile și numele din sărbătorile tradiționale ale băștinașilor din satele de la mijlocul Văii Jiului, „Nedeia Vulcăneană” reprezintă cea mai adânc înrădăcinată în timp sărbătoare de tipul „zilelor orașului” din regiunea Văii Jiului. Astfel, „Zilele Municipiului Vulcan” cunoscute aici sub renumele de „Nedeia Vulcăneană” au ajuns anul acesta la ediția cu numărul 51.

Potrivit tradiției, sărbătorile Vulcanului țin o săptămână întreagă. De altfel, evenimentele sportive ale „Nedeii Vulcănene” au început încă de luni, 19 august 2024, odată cu competițiile de fotbal rezervate copiilor care s-au întâlnit într-o serie de meciuri amicale pe terenul de sport de la stadionul „Minerul” din Vulcan.

Marți, 20 august 2024 a fost rândul pensionarilor să se reunească la Clubul Pensionarilor din Vulcan pentru tradiționalele competiții de șah, cărți și table iar miercuri, 21 august 2024, de la ora 10,00 pe bulevardul Mihai Viteazu se vor desfășura competițiile de ciclism și atletism, înscrierile urmând să se desfășoare în aceeași zi, începând cu ora 8,30 la sediul Primăriei municipiului Vulcan.

Tot marți, 20 august, sala de ședințe a Consiliului local al municipiului Vulcan a fost gazda unei festivități de excepție, în cadrul căruia primarul Cristian Merișanu a oficializat o decizie a Consiliului local al municipiului Vulcan, prin care Amira Abugararah, tânăra vulcăneancă admisă în acest an la studii în SUA, în cadrul celebrei universități Harvard, a devenit cetățean de onoare al municipiului Vulcan. „Amira este o tânără cu care ne mândrim. Activitatea ei educațională și civică a fost una deosebit de apreciată și în perioada în care a fost elevă a Liceului Tehnologic „Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan, dar și președintele Consiliului Elevilor din județul Hunedoara. Ne-am bucurat când am văzut că a fost admisă, într-o primă- etapă, să finalizeze studiile liceale tot în Statele Unite ale Americii și anul acesta am primit cu bucurie vestea că Amira a fost admisă al Harvard, cea mai valoroasă univesitate din întreaga lume”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acesta spune că în cadrul programului din acest al al Nedeii Vulcănene și alți tineri care au devenit, prin performanțele lor în sport la nivel internațional, adevărați ambasadori ai municipiului Vulcan pe întregul mapamond vor fi distinși cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Vulcan.

Ediția cu numărul 51 a „Nedeii Vulcănene” vine și cu trei zile de spectacole artistice, care vor avea loc pe scena ce va fi amplasată pe bulevardul Mihai Viteazu, scenă pe care vor urca numeroși tineri talentați ai Vulcanului și ai comunităților locale din Valea Jiului, dar și artiști renumiți, cap de afiș fiind în acest an Alex de la Orăștie (în spectacolul de vineri seara), Anda Adam și Johny Romano (în  spectacolul de sâmbătă seara), iar lista încă nu a fost definitivată.

Spectacolele din cadrul „Nedeii Vulcănene” vor începe de la ora 20,30 în deschidere scena fiind rezervată artiștilor locali. Pe toată perioada „Nedeii Vulcănene”, Bulevardul Mihai Viteazu va fi închis circulației rutiere, aici urmând să fie amplasate terase cu produse tradiționale și artizanale, dar și un parc de distracții.

Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu lansează vulcănenenilor și tuturo locuitorilor din Valea Jiului invitația de a participa la activitățile ”Zilelor municipiului Vulcan”.