În stațiunea Geoagiu Băi a început prima ediție a taberei „Mândri de valorile României”

În stațiunea Geoagiu Băi a început prima ediție a taberei „Mândri de valorile României”

Un  inedit proiect derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse oferă, pentru peste 100 de studenți excepționali din instituțiile de învățământ militar din România posibilitatea de a descoperi, timp de 5 zile, frumusețile și istoria unor locuri fascinante din județul Hunedoara, precum Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, frumosul Panteon al Moților de la Țebea și multe altele.

Totul în cadrul primei ediții a Taberei de vară derulate sub genericul „Mândri de valorile României”.

Luni, 19 august 2024 a avut loc, în stațiunea Geoagiu Băi, deschiderea oficială a acestui proiect, la eveniment fiind prezentă și Natalia Elena Intotero – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, inițiator al acestui program educațional. „Prima ediție a taberei „Mândri de valorile României” pe care am organizat-o anul acesta în stațiunea Geoagiu Băi din județul Hunedoara, vine în contextul în care anul 2024 este anul omagial Avram Iancu, destinat aniversării a 200 de ani de la nașterea revoluționarului! Suntem mândri să îi recompensăm pe acești tineri din instituțiile de învățământ milutar pentru rezultatele lor deosebite și să le oferim ocazia de a descoperi valorile autentice ale României. Mulțumesc domnului Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, pentru ospitalitatea și sprijinul acordat”, a declarat ministrul Natalia Elena Intotero.

La festivitatea de deschidere a acestei tabere a participat și președintele CJH, Laurențiu Nistor, instituția administrației județene fiind partener în organizarea acestui proiect. „Felicit Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, precum și pe doamna ministru Natalia Intotero, pentru această inițiativă extraordinară, menită să recompenseze excelența și să inspire viitoarele generații. Participanții la această tabără, studenți cu rezultate deosebite obținute în cadrul instituțiilor de învățământ superior militar, au ocazia să descopere vestigiile Daciei la Sarmizegetusa Regia, să pășească pe urmele Eroului Național Avram Iancu la Panteonul Moților de la Țebea și să se reculeagă la Mănăstirea Prislop, acolo unde se află mormântul Sfântului Cuvios Mărturisitor Arsenie. Sunt convins că fiecare dintre locurile vizitate le va oferi prilejul de a reflecta asupra valorilor care ne definesc ca națiune și asupra responsabilității pe care o avem cu toții în păstrarea și promovarea lor. Îi felicit pe studenții oaspeți pentru performanțele obținute și îi încurajez să profite de această experiență”, a declarat președintele CJH, Laurențiu Nistor.

Județul Hunedoara este gazdă ospitalieră pentru cei mai valoroși tineri din România, pe lângă acest nou proiect, colaborarea dintre CJH și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse fiind concretizată de ani de zile și prin organizarea Taberelor ARC în care sunt găzduiți, la Centrul DGST Huneodara de la Căprioara (Deva) tinerii cu rezultate excelente la olimpiadele școlare naționale. Și în acest an câte sute de tineri valoroși au participat la Taberele ARC de la Deva.