Bunicii din familiile „de aur” ale Petroșaniului au fost onorați cu prilejul Zilei Internaționale a Vârstnicilor

Bunicii din familiile „de aur” ale Petroșaniului au fost onorați cu prilejul Zilei Internaționale a Vârstnicilor

Sunt deja ani buni de când la Petroșani, cu diverse prilejuri dar mai ales pe 1 octombrie, atunci când pe întregul mapamond este sărbătorită Ziua Persoanelor în Vârstă, seniorii comunității locale sunt sărbătoriți, așa cum se cuvine de autoritățile administrației publice locale odată cu aniversarea a 50 de ani iar, în unele cazuri, chiar 60 de ani de la căsătorie.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi arată că Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este o motivație în plus pentru Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani a aduce un omagiu părinților și bunicilor noștri și o recunoaștere a meritelor lor, a eforturilor pe care le-au depus pentru a ne crea nouă, urmașilor lor, condiții pentru o viață mai bună, într-o societate modernă. În același timp, primarul Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că familiile care, cu acest prilej, sărbătoresc și 50 sau chiar 60 de ani de căsnicie, fac ca această sărbătoare să fie una și mai specială.

„Ziua de astăzi nu este doar o sărbătoare a familiei, ci şi a întregii comunităţi, motiv pentru care îi cinstim pe toţi concetăţenii noştri ajunşi la vârsta înţelepciunii. Cu această ocazie, îi felicit pe toți cei ce se bucură de frumusețea vieții, la vârsta de aur. Le doresc multă sănătate și putere de a trăi fiecare zi la superlativ! La mulţi ani, multă sănătate şi fericire alături de cei dragi!”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
Acestuia i-a revenit și cu acest prilej misiunea de a le înmâna ”Diplome de fidelitate” sărbătoriților vieții de familie de la Petroșani. Pentru longevitatea și fidelitatea vieții lor de familie, familiile Chiliban Gheorghe și Nicolina, Ene Gheorghe și Maricica, Florea Vasile și Georgeta, Gherman Gheorghe-Viorel și Margareta, Ianeș Traian și Marioara, Nanu Ion și Gheorghița, Narița Aurel-Gherasim și Adriana, Revitea Cornel și Adela, Szakacs Martin și Elisabeta-Violeta, Tokar Ernest și Floarea, Turneanu Polin și Dorina-Minerva, Tuță Dumitru și Doina, Țibuleac Constantin și Maria, Văcăriuc Dumitru și Maria au fost răsplătiți vineri, 1 octombrie 2021, cu cadouri din partea Primăriei și Consiliului local al municipiului Petroșani.
În plus, acestora le-a fost oferit de organizatori și un moment special, în care tinerii artiști Alexia Cazan și Nikolas Consatantinescu, membrii ai Asociției Culturale Lirica (coordonatori prof. Tiberiu Cocoenț și Jana Coconeț) au reușit să le răscolească emoții cu interpretarea unor piese muzicale din repertoriul marilor artiști Dan Spătaru și Steve Wander.
„Pentru noi, pentru administrația publică locală, a devenit o tradiție să îi cinstim pe toţi concetăţenii noştri ajunşi la vârsta înţelepciunii, fiindu-le recunoscători pentru tot ce au construit pentru noi. Acești oameni, părinții și bunicii noștri, sunt un model pentru noi toți, fiind cei care au contribuit la realizarea unei fundații solide a societății noastre. Sunt cei care au clădit România în care trăim astăzi și mă bucur de fiecare dată de reîntâlnirea cu aceștia. 1 octombrie este o zi specială nu doar pentru seniorii noştri, ci pentru noi toţi, cei care trebuie să le arătăm respectul şi preţuirea pentru toate eforturile şi realizările lor, ale celor care ne-au dat viaţă, ne-au înseninat copilăria și ne-au luminat drumul spre ceea ce suntem astăzi. La mulţi ani, doamnelor și domnilor! Să aveți parte de multă sănătate şi fericire, alături de cei dragi!”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Urări cărora le subscriem și noi.