Prof. Univ. Dr. Cătălin Țone – expert antidrog a conferențiat pentru sute de tineri din Valea Jiului

Prof. Univ. Dr. Cătălin Țone – expert antidrog a conferențiat pentru sute de tineri din Valea Jiului

Două Conferințe Antidrog  derulate sub genericul „Educația – Element esențial în prevenția consumului de droguri” au avut loc, la începutul acestei săptămâni în Valea Jiului, la Petroșani (în sala Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu”) respectiv Vulcan (în sala Cinematografului „Luceafărul”).

Ambele l-au avut ca invitat pe reputatul prof.univ.dr. Cătălin Țone – expert antidrog, cadru didactic asociat la Academia de Poliție „Al.I. Cuza” din București. Licențiat în drept, psihologie și sociologie, cu studii de masterat în științe penale și antidrog și două doctorate: unul în domeniul „securitățătii naționale” la Universitatea Naționala de Apărare „Carol I”, București și al doilea în domeniul „ordine publică și siguranță națională” la Academia de Poliție „A.I. Cuza”, București, prof.univ.dr. Cătălin Țone este unul dintre cei mai apreciați experți antidrog din țara noastră.

Acesta le-a vorbit tinerilor din Valea Jiului despre pericolul pe care-l prezintă consumul și traficul de droguri, atât din perspectivă medicală și psihologică, cât și din perspetiva penală. În cadrul celor două conferințe derulat în Valea Jiului, au fost prezentate și câteva cazuri ale unor foști consumatori de droguri, care au vorbit despre coșmarul prin care au trecut, dar și despre modul în care au reușit să scape de dependență.

Conferința a suscitat din plin interesul tinerilor, a fost una interactivă, constituind nu doar o sursă de informații, ci și un apel la acțiune.

Inițiativa, desfășurată sub egida Asociației MLNR și a Ministerului Educației, cu sprijinul Eastern Star, a reunit peste 400 de elevi din învățământul gimnazial și liceal din Petroșani și 250 de elevi din Vulcan, alături de cadre didactice și părinți.