Moment literar emoționant al scriitorilor din Valea Jiului la Salonul Hunedorean al Cărții de la Deva

Moment literar emoționant al scriitorilor din Valea Jiului la Salonul Hunedorean al Cărții de la Deva

Pentru prima oară după o pauză de mai bine de două decenii, Casa de editură Exclusiv, parte a Exclusiv Media Group, a fost prezentă cu un stand de carte la Salonul Hunedorean al Cărții de la Deva, eveniment de anvergură desfășurat între 15 și 18 octombrie 2024.

Am avut bucuria de a aduce în fața numerosului public iubitor de carte, într-un eveniment cu valoare de veritabilă sărbătoare literară, o seamă de valoroși scriitori hunedoreni, prezenți la seria de lansări de carte a editurii noastre, dar și creațiile literare ale unor autori care au ales ca mijloc de întâlnire cu publicul cititor editura Exclusiv.

La momentul rezervat editurii Exclusiv au fost prezenți o bună parte din colaboratorii noștri, care au ales Casa de editură Exclusiv pentru a-și publica, în acest an, creațiile literare: Mirela Cocheci, Dorel Neamțu, Elisabeta Bogățan, Carmen Pinte, Mariana Alexandru, Maria Sângerean, Claudiu Serea, cărora li s-a alăturat Loredana Juglea (cu toții prezenți la sesiunea de lansări de carte), îmnsă chiar dacă nu au putut fi prezenți și fizic, au fost alături noi, prin cărțile lor apărute la Casa de editură Exclusiv, și Avram Iancu (prezent în prima zi a evenimentului, cu un real succes la standul Exclusiv), Anca Ciolca, Dumitru Gălățan Jieț, Francisc Nemeth, Alex Printz, Maria Luca, Gigi Nicolau. Tututor, le mulțumesc pentru bucuria de a le fi nu doar editor sau librar, ci și prieten.

Tot așa cum le mulțumesc domnilor prof. Ionel Bota – scriitor, istoric, și critic literar, președintele Clubului Mitteleuropa și director fondator la Centrul Cultural și Complexul Muzeal „Teatrul vechi Mihai Eminescu” din Oravița, respectiv Dumitru Buțoi – jurnalist, scriitor, președinte al Filialei „Mihai Eminescu” din Timișoara a UZPR, pentru sprijin, participare și cuvintele frumoase.

Împreună, cu toții, ne străduim și am tot mai mult convingerea că reușim să arătăm că Valea Jiului reprezintă un pol de cultură și de creație literară de certă valoare.

Tototdată, sincere mulțumiri i se cuvin domnului Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, pentru că ne-a oferit ocazia să și demonstrăm acest lucru, în cadrul prestigiosului Salon Hunedorean al Cărții de la Deva, ajuns la crea de-a XXIII-a ediție. Suntem deosebit de onorați nu doar de invitația primită de a participa la acest eveniment, ci și de decizia organizatorilor de a include în programul evenimentului momentul Casei de editură Exclusiv la oră de vârf, chiar înaintea lansărilor de carte ale unor autori prestigioși precum Horațiu Mălăiele, Părintele Constantin Necula și Părintele Francisc Doboș.

Jurnalist aplecat întotdeauna spre cultură și care știe să-și facă timp pentru a avea parte de carte, Ilie Pintea a fost prezent și el la eveniment, în căutare de „Altfel de locuri” sau, poate, doar din simpla dorință de a fi și de data aceasta alături de prietenii din Valea Jiului. Îi datorăm lui Ilie Pintea filmul prezentat mai jos, pentru care nu am destule cuvinte să-i mulțumesc, prin care aveți posibilitatea, chiar dacă nu ați ajuns la Salonul Hunedorean al Cărții, să trăiți emoția momentului prezentat de Casa de editură Exclusiv și invitații noștri.
Tuturor, mulțumiri! Vizionare plăcută!