Serbarea Zilei Naționale a României, scăldată în lumini de sărbătoare la Lupeni

Serbarea Zilei Naționale a României, scăldată în lumini de sărbătoare la Lupeni

A fost o bucurie greu de descris, în seara zilei de vineri, 29 noiembrie 2024, în Parcul CAP din Lupeni, devenit un veritabil centru cultural-artistic al comunității din această localitate a Văii Jiului.

Sute de oameni s-au adunat aici, așa cum se întâmplă la fiecare ceas de sărbătoare, pentru a se bucura de evenimentul organizat de Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni în cinstea sărbătorii Zilei Naționale a României, cu atât mai mult cu cât anul acesta, această sărbătoare a fost dublată de mult-așteptatul moment al aprinderii iluminatului ornamentral care consemnează și aici debutul sărbătorilor de iarnă.

Pentru ca și acest moment să fie unul memorabil, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță și-a propus ca evenimentul să fie marcat printr-o festivitate derulată în Ajun de Moș Nicolae, în ”inima” municipiului Lupeni, Parcul CAP, acolo unde sute de oameni au venit pentru a împărți cu liderii comunității bucuria startului sezonului sărbătorilor de iarnă.

Sigur că momentul aprinderii iluminatului festiv a fost unul emoționant, anul acesta copiii din cadrul Ansambului folcloric „Mesagerul iubirii” fiind invitați să-i fie alături primarului Lucian Resmeriță în jurul butonului magic de unde, împreună au participat la ”numărătoarea inversă” la finalul căreia Lupeniul a fost inundat de lumini multicolore, care îmbracă orașul în straie de sărbătoare. Pentru ca acest lucru să fie posibil, electricienii de la compania Diacom, sub conducerea lui Constantin Dicu au lucrat mai bine de o lună la montarea instalațiilor de iluminat ornamental a celor două mari bulevarde ale orașului, a parcurilor și clădirilor reprezentative, dar și a altor străzi din localitate. O bună parte din echipa Diacom a venit și la festivitatea de pornire a iluminatului ornamental, pentru a se asigura că totul este în ordine dar și pentru a se bucura de rezultatul muncii lor, confirmat de aplauzele și ovațiile oamenilor.

Mai mult, având în vedere că această sărbătoare a luminii a fost dublată anul acesta de sărbătoarea Zilei Naționale a României, marcată în avans pentru a nu interfera cu momentul electoral programat pentru 1 Decembrie, odată cu aprinderea luminilor ornamentale, cerul Lupeniului a fost inundat și de luminile incandescente ale unui impresionant foc de artificii.

„Avem și în acest an, în municipiul Lupeni, un iluminat ornamental deosebit de frumos și le mulțumesc celor de la Diacom și domnului Dicu pentru toată munca depusă, astfel încât, în această perioadă a celor mai frumoase sărbători de peste an, Lupeniul să arate atât de frumos, spre bucuria noastră, a tuturor, dar mai ales a copiilor, care au dorit să fie alături de noi la acest moment festiv care dă tonul sărbătorilor din acest sfârșit de an, sărbători pe care ni le dorim cu toții cât mai frumoase. În plus, ne-am propus ca anul acesta, această sărbătoare să aibă loc împreună cu o altă sărbătoare de suflet a noastră, a românilor, Ziua națională și mă bcuur că aceaastă dublă sărbătoare a fost una pe placul oamenilor, spre bucuria mai ales a copiilor”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

În așteptarea acestui moment al pornirii iluminatului ornamental, pe scena din parcul CAP Lupeni s-a dat și startul sezonului de colinde, care va continua pe parcursul întregii luni în municipiul Lupeni. De altfel, cei mai talentați dintre copiii Lupeniului, elevi ai Claselor de canto muzică populară, respectiv canto muzică ușoară de la Clubul Copiilor Valea Jiului, coordonați de prof. Simona Ionașc, împreună cu copiii de la Ansamblul folcloric „Mesagerii iubirii” din Lupeni, coordonați de prof. Mariana Peptenaru au fost vedetele unui emoționant spectacol artistic oferit publicului prezent în parcul din centrul cultural al municipiului Lupeni. Acestora li s-au alăturat, în recitaluri de excepție, artiști de primă mână ai artei muzicale din Valea Jiului, de la familia Luke, Andra și Anays Moldovan până la îndrăgiți rapsozi populari precum Andrei Calotă, Andreea Popa, Daria Ghenea, Anasatsia Ulescu, Maria Râpă ori maestrul saxofonului, Cosmin Miron.

Trebuie să recunoaștem că momentul acesta, așteptat de sute de copii, părinți și bunici a fost unul pe măsură, Lupeniul dovedindu-se și de această dată campion la iluminatul public ornamental, dar și la festivitățile care-l însoțesc. Așa cum se anunță a fi și festivalurile de colinde care vor avea loc în municipiul Lupeni, în Ajun de Crăciun, când la Palatul Cultural ”Minerul” vor avea loc și în acest an spectaculoasele și valoroasele evenimente artistice prilejuite de ”Festivalul Crailor” sau de Festivalul de colinde ”La colindat am venit” al Simonei Ionașc, evenimente dăruite din suflet lupenenilor de către administrația publică locală în parteneriat cu alți oameni implicați în viața comunității.

Toate aceste evenimente generatoare de bucurie pentru întreaga comunitate locală din municipiul Lupeni, apreciate în egală măsură de cei care vin să viziteze, în această perioadă, orașul și stațiunea Straja, sunt, așa cum reliefează primarul Lucian Resmeriță, rodul unei munci de echipă în care pun pasiune, interes și mult suflet o seamă de oameni dedicați cu adevărat comunității.

„Pentru mine și pentru întreaga mea echipă este o bucurie nespusă atunci când constatăm că activitățile noastre, fie ele culturale sau edilitarem sunt apreciate de cetățeni. Le mulțumesc tuturor celor care și în acest an mi-au fost alături pentru a pregăti aceste frumoase clipe de sărbătoare prin care am marcat Ziua Națională a României și debutul sărbătorilor de iarnă, de la echipa mea din cadrul Primăriei municipiului Lupeni la consilierii locali, de la firmele cu care lucrăm pentru a pregăti orașul pentru sărbătoare și pentru a realiza programe artistice de calitate. Îi mulțumesc, în egală măsură fratelui meu, Cristian Resmeriță, care ne este întotdeauna alături în tot ceea ce facem pentru oamenii din comunitatea noastră și tuturor celor care subscriu eforturilor de organizare ale unor evenimente care au devenit un reper al vieții culturale nu doar în municipiul Lupeni, ci și la nivel regional sau chiar național”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Foto: Dan Verescu & Lupeni City