Un workshop cu tema: „Prevenirea și reducerea abandonului școlar – Parteneriatul școală-familie-comunitate” va avea loc vineri, 28 martie 2025, începând cu ora 12,00 la sala de festivități de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” Vulcan.
Acțiunea se derulează în cadrul proiectului „Acces la Educație: Sprijin pentru Toți Elevii”, beneficiar Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” Vulcan, finanțat prin Schema de Granturi: Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, contract de finanțare nr. 1970/8/23.05.2024 și este susținut de către Centrul de Perfecționare în Educație “Prof’ de 10”, contractant în cadrul proiectului.
Sunt invitați să participe la acest eveniment, alături de cadre didactice și părinti de la unitățile de învățământ din municipiul Vulcan, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, Casa Corpului Didactic Hunedoara, reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, reprezentanți ai Universității din Petroșani, Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara – Birou Siguranță Școlară și ai Poliției Municipiului Vulcan, reprezentanți ai Baroului Hunedoara, reprezentanți ai serviciilor publice, reprezentanți ai Unității Administrativ Teritoriale Vulcan, ong-uri și alte organizații ale societății civile, precum și reprezentanți media.
Potrivit directorului Liceului Tehnologic „Mihai Viteazu” din Vulcan, prof. Dumitru Sandu, în cadryul evenimentului vor avea loc trei ateliere de lucru atelier de lucru, având ca temă de dezbatere: ”Rolul familiei în reducerea abandonului școlar”, ”Rolul școlii în reducerea abandonului școlar”, respectiv ”Rolul comunității în reducerea abandonului școlar”.
Evenimentul își propune să abordeze una din importantele probleme din domeniul educației, aceea a prevenirii și reducerii abandonului școlar, punând accent pe colaborarea dintre școală, familie și comunitate ca efort comun pentru menținerea copiilor în sistemul educațional.