Directorul Teatrului din Petroșani, actorul Cosmin Rădescu, s-a înscris în PNL Petroșani

Home Politică Directorul Teatrului din Petroșani, actorul Cosmin Rădescu, s-a înscris în PNL Petroșani
Directorul Teatrului din Petroșani, actorul Cosmin Rădescu, s-a înscris în PNL Petroșani

Organizația PNL Petroșani are, începând cu data de 5 martie 2020 un nou membru important, după ce președintele acestei formațiuni politice locale, Tiberiu Iacob Ridzi l-a convins pe actorul Cosmin Rădescu, directorul Teatrului ”Ion D. Sîrbu” să i se alăture în această echipă politică.

La 41 de ani, atunci când, potrivit propriilor sale considerații ”ești suficient de tânăr ca să faci nebunii și suficient de matur încât să-ți asumi cu responsabilitate niște lucruri”, actorul Cosmin Rădescu a decis să facă primul pas spre viața politică. Chiar dacă gestul său este interpretat și ca un fel de răspuns la conflictul deschis în care managerul teatrului din Petroșani se află de mai bine de un an cu conducerea social-democrată a Consiliului județean Hunedoara, Rădescu spune că nu a căutat în PNL un ”scut de apărare”, ci că a găsit aici parteneri cu adevărat preocupați de cultură, care cred în potențialul de dezvoltare al Teatrului din Petroșani, confirmat recent și de prima nominalizare la Premiile UNITER pentru tânărul regizor Radu Tudosie. ”Înregimentarea mea politică nu este o luptă cu PSD. Eu cred că și în PSD sunt oameni foarte în regulă, capabili și am colaborat foarte bine cu aceștia. Eu duc o luptă cu actuala conducere a Consiliului județean și nu o duc oricum pe acest teren al vieții politice. Decizia mea de a mă alătura echipei PNL Petroșani și echipei PNL Hunedoara vine pentru că eu cred că, pornind de la succesul profesional al minunatei echipe de la teatrul din Petroșani, există aici suficientă resursă materială și umană pentru a dezvolta acest oraș și acest județ. Eu cred cu tărie că oferta culturală a teatrului poate aduce un aport considerabil inclusiv la dezvoltarea turistică a Petroșaniului. Mai cred de asemenea că, până la urmă, teatrul ca mijloc de exprimare artistică, poate fi, la fel de bine și un girant și un garant al democrației”, a declarat Cosmin Rădescu.

În opinia președintelui PNL Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, venirea lui Cosmin Rădescu în echipa PNL este un câștig important pentru acest partid. ”PNL este, prin însăși definiția lui, un partid care pune accent pe cultură, așa cum pune pe educație și sănătate. Faptul că un om de teatru care este un profesionist desăvârșit a ales să ni se alăture, este o decizie care ne onorează și care confirmă că domnia sa ține la acest teatru, la cultură și la comunitatea noastră”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Totodată, primvicepreședintele PNL Hunedoara, Adrian David este de părere că intrarea lui Cosmin Rădescu în PNL nu va fi doar o simplă achiziție a unui nou membru. ”În primul rând, eu cred că prin atragerea în viața politică a unor oameni de talia lui Cosmin Rădescu, va crește considerabil și gramatica discursului politic. Dar ceea ce este și mai important este că noi, PNL, vom putea beneficia de experiența acestuia pentru a creiona, împreună, un proiect de dezvoltare a culturii la nivelul întregului județ, după modelul de succes pe acesta l-a reușit la teatrul din Petroșani”, a spus Adrian David.