Corvinul a pierdut bătălia Supercupei, dar Corvinul merge mai departe!

Corvinul a pierdut bătălia Supercupei, dar Corvinul merge mai departe!

Un sezon aproape perfect pentru echipa de suflet a hunedorenilor, Corvinul Hunedoara, s-a încheiat joi seara, pe stadionul Ghencea din București cu o înfrângere. Campioana României, FCSB a reușit să întreacă echipa câștigătoare a Cupei României, Corvinul Hunedoara, adjudecându-și astfel Supercupa României.

FCSB, campioana en titre a României la fotbal, a obţinut astfel primul trofeu al sezonului graţie golurilor marcate de David Miculescu (21), Marius Ştefănescu (52) şi Luis Phelipe (80), câștigând  al şaselea său trofeu al Supercupei, după cele din 1994, 1995, 1998, 2001, 2006 şi 2013.

Chiar și așa Corvinul, echipa de ligă secundă care a reușit uluitoarea performanță a a fi câştigat Cupa României în sezonul trecut, a început curajos şi a avut două ocazii de gol în primele zece minute, prin Roger (3), cu un şut la colţul scurt respins de Vlad, şi prin Neacşa (10), care a tras peste poartă de la distanţă. Hunedorenii au mai ratat prin Sergiu Buş (24), care a şutat la colţul scurt şi a obţinut un corner. Iacob (37) a şutat peste poartă, iar Manolache (38) a irosit cea mai mare ocazie a hunedorenilor, ratând devierea din 7 metri.

Corvinul a jucat Supecupa României în urmpătoarea formulă de echipă: 12. Ştefan Lefter – 13. Flavius Iacob, 6. Viorel Lică, 30. Antoniu Manolache, 98. Mihai Velisar – 97. Denis Hrezdac (27. Lucas Câmpan, 83), 31. Desley Ubbink (8. Antonio Bradu, 19; 20. Alexandru Gîrbiţă, 65) – 19. Nicolae Pîrvulescu, 10. Alexandru Neacşa (căpitan; 7. Marius Lupu, 65), 11. Roger Junio – 9. Sergiu Buş (23. Ion Cărăruş, 83). Antrenor: Florin Maxim.

Într-un fel, meciul de pe stadionul Ghencea, care încheie un parcurs de excepție, considerat chiar istoric al echipei Corvinul Hunedoara în sezonul fotbalistic 2023-2024, seamănă – păstrând proporțiile – cu cel al echipei naționale a României, care după un parcurs de excepție care i-a adus primul loc în grupa de la EURO 2024, a cedat cu 3-0 în fața unei echipe mult mai experimentateee și mult mai bine cotate, cum este echipa națională a Olandei. Tot așa, Corvinul a fost învinsă în Supercupă de cea mai titrată echipă de fotbal din România, FCSB, cu un scor care este unul fără echivoc, nu reflectă întru totul realitatea din teren.

Dincolo însă de aceste considerente, Corvinul, la fel ca și echipa națională a României, a câștigat în urma acestui sezon, cel mai important „trofeu”: un public minunat, capabil să-și susțină echipa atât la victorie, cât și la înfrângere. La fel ca echipa națională a României!

De aceea, Corvinul Hunedoara iese din Supercupă învinsă, dar în același timp învingătoare. Și pe deplin conștientă că principiul fondatorului olimpismului modern, Pierre de Coubertain, i se potrivește de minune: ”Ai învins, continuă! Ai pierdut, continuă!”

Pentru Corvinul, urmează acum sezonul european, în al cărui prim meci jucătorii noștri vor juca în preliminarii, cu maghiarii de la Paksi FC.

Hai, Corvinul!