Derby-ul fotbalistic al Văii Jiului a fost câștigat de CSM Jiul Petroșani

Derby-ul fotbalistic al Văii Jiului a fost câștigat de CSM Jiul Petroșani

După 15 ani de la ultima întâlnire într-un meci oficial dintre CSM Jiul Petroșani și AS Minerul Lupeni, derby-ul fotbalistic al Văii Jiului desfășurat în turul I al Cupei României la fotbal, ediția 2024-2025, a fost câștigat de Jiul Petroșani.

După o partidă dramatică, în care cele două echipe combatante și-au jucat cartea până în ultimul minut, Jiul Petroșani a reușit să înscrie în minutul 108 golul victoriei, prin Aurel June, care a executat direct la vinclu o lovitură liberă din maginea careului de 16 metri.

Astfel, Jiul Petroșani merge mai departe în competiția națională a Cupei României, în timp ce câștigătoarea trofeului regional, Minerul Lupeni, se oprește în acest tur preliminar al competiției.

Victoria CSM Jiul Petroșani a fost salutată și de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, municipalitatea din Petroșani fiind principalul finanțator al clubului sportiv. „Cu multă determinare și dăruire în teren, echipa noastră de suflet Jiul Petroșani a tratat cu maximă seriozitate meciul de astăzi din primul tur al Ia Cupei României câștigând cu scorul de 1-0 și astfel accede în următorul tur din tradiționala competiție Cupa României. Felicitări echipei, antrenorului Gabriel Radu și staff-ului tehnic alcătuit din antrenorii secunzi Gelu Ghiță și Damian Militaru, Cosmin Kandut, Gabriel Rujoi, Octavian Fage și Sorin Ghițan, pentru munca depusă. Le urez mult succes în campionat dar și în următoarea etapă din cadrul Cupei României. Hai, Jiul!”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Felicitări echipei și mai ales galeriei de la Minerul Lupeni – poate cea mai frumoasă galerie sportivă din județul Hunedoara, în acest moment – au venit și din partea primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. „După un meci dominat de Minerul Lupeni dar cu un arbitraj total în defavoarea echipei noastre, astăzi echipa noastră a fost eliminată din Cupa României. Felicitări echipei Minerul Lupeni si galeriei! Felicit și adversarul nostru din acest meci, echipa Jiul Petroșani, căreia îi doresc succes mai departe în Cupa României!”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.