Avram Iancu și-a doborât propriul record în traversarea Canalului Mânecii

Avram Iancu și-a doborât propriul record în traversarea Canalului Mânecii

Înotătorul din Petroșani Avram Iancu nu a reușit să-și îndeplinească obiectivul dublei traversări a Canalului Mânecii, însă a reșit să-și înscrie numele încă o dată pe lista temerarilor sportivi care au reușit să traverseze apele reci ale acestui canal de pe malul insulei Marii Britanii până pe cel european al Franței. Mai mult decât atât, Avram Iancu a reușit să-șli doboare propiul record în traveresarea Canalului Mânecii, cu mai bine de două ore față de timpul realizat la primul său succes de acest fel.

În mod providențial, în înotul său din 28-29 august 2024, Avram Iancu a fost însoțit nu doar de echipa sa de suport, ci și de câțiva delfini, fapt care l-a bucurat și mai mult pe brabul nostru sportiv și campion.

„Am reușit să traversez înot din nou Canalul Mânecii, din Anglia în Franța. Nu am reușit să fac dubla traversare din motive pe care urmează să le detaliez. Cu reușita din 2016 și cu cea din 2024 oricum sunt un înotător român care a traversat de două ori Canalul Mânecii. Sunt fericit de faptul că delfinii, cele mai nobile ființe ale mărilor și oceanelor m-au vizitat și au înotat alături de mine într-un dans superb, nesperat. E semnul suprem al binecuvântării divine pentru mine. Această victorie a traversării o dedic în exclusivitate, așa cum am spus, marelui nostru erou, Avram Iancu, la 200 de ani de la nașterea sa. Mă bucur că la împlinirea a 10 ani de carieră în ape deschise, deși sunt mai bătrân cu un deceniu, se pare că sunt mai bun, ca vinul’’, a fost prima declarație făcută de Avram Iancu.

Înotătorul din Valea Jiului a reușit să obțină, în acest înot, un incredibilul timp de 15 ore și 30 de minute, adică cu 2 ore și 14 minute mai bine decât performanța sa din 2016, când a realizat timpul de 17 ore și 54 de minute.

”Sunt fericit că sunt eu mai bun decât mine, că până la urmă în asta constă toată magia de a deveni varianta mea cea mai bună! Mă bucur că unicul drapel al patriei mele a triumfat încă o dată, suflat de vânt la catargul bărcii noastre, deoarece pentru mine există un singur drapel și am o singură cetățenie, cea dăruită de Dumnezeu: română. Pe țărmul din Franța mi-am adus aminte de cuvintele fetiței mele celei mici, Adina, în vârstă de 10 ani, care mi-a spus așa: „Tați, te rog să te întorci sănătos!”. Cu aceste cuvinte în minte și analizând toate detaliile situației, cred că am luat decizia cea mai bună. În viață trebuie să luăm decizia cea mai bună și până la urmă această traversare va fi omologată”, a mai declarat Avram Iancu.

Felicitări!