Mircea Cofaru – Pompierul de onoare al anului 2024 în România

Mircea Cofaru – Pompierul de onoare al anului 2024 în România

Plt.adj. șef Cofaru Mircea Aurelian este unul dintre cei mai apreciați și cei mai respectați pompieri din Valea Jiului.

Activitatea sa exemplară din cadrul Detașamentului de la Petroșani al Inspectoratului pentru Situații de Urgență i-au adus, în acest an, distincția de „Cel mai devotat pompier al județului Hunedoara”, care i-a fost conferită cu prilejul Zilei Pompierilor. În același timp, acesta a primit, zilele acestea, vestea că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență i-a conferit insigna onorifică de ”Pompier de onoare al anului 2024” în România, în semn de apreciere pentru îndeplinirea unor servicii de excepție sau acte de eroism în executarea misiunilor încredințate

Cu o activitate de aproape două decenii în cadrul Detașamentului de Pompieri din Petroșani, Plt.adj. șef Cofaru Mircea Aurelian este, în prezent șef Gardă de Intervenție în cadrul Detașamentului Petroșani, calitate în care a participat și a coordonat zeci de misiuni de salvare în Valea Jiului. Acesta a participat doi ani la rând la misiunile de stingere a incendiilor forestiere din Grecia și se poate mândri cu nenumărate intervenții în care a salvat viețile semenilor, casele acestora sau alte bunuri.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt convinși că Mircea Cofaru s-a născut pentru a fi pompier. „Dumnezeu l-a înzestrat cu un trup puternic, cu înțelepciune și a pus în inima lui multă generozitate. Acum 18 ani, Mircea a hotărât să-si pună toate aceste calități în slujba țării, a oamenilor aflați în situații grele. Cu o ambiție de neclintit și mult curaj, a luptat zi de zi să devină mai bun, să ajungă un profesionist. Și a reușit!”, spun colegii săi din cadrul ISU Hunedoara.

Felicitări, Plt.adj. șef Cofaru Mircea Aurelian!