PSD a început strângerea de semnături în Valea Jiului pentru alegerile parlamentare și prezidențiale

PSD a început strângerea de semnături în Valea Jiului pentru alegerile parlamentare și prezidențiale

Alegerile parlamentare și prezidențiale de la finalul anului 2024 se apropie și, în pregătirea debutului campaniei electorale, organizațiile politice au demarat campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaților pe care-i vor propune alegătorilor, în vederea alegerii viitorilor deputați și senatori, dar și a viitorului Președinte al României.

Așa cum era de așteptat, în regiunea Văii Jiului, cea mai activă formațiune politică este și în ceea ce privește campania de strângere a semnăturilor de susținere din partea cetățenilor, Partidul Social Democrat.

După cum a remarcat președintele executiv al Organizației județene a PSD Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță, cel care coordonează această acțiune la nivelul organizațiilor social-democraților din Valea Jiului, contrar părerii celor care cred că, pe fondul aplicării prevederilor noii legi a pensiilor, PSD se află într-un regres de încredere la nivelul Văii Jiului, oamenii semnează cu încredere, în număr mare, pentru susținerea în alegeri a candidaților Partidului Social Democrat.

În această săptămână, organizațiile locale din Valea Jiului, dar și din restul județului Hunedoara, au demarat acțiunea de strângere de semnături de susținere a candidaților PSD pentru alegerile care urmează. Este important și îmbucurător faptul că, doar în primele 24 de ore la nivelul Văii Jiului s-au strâns mii de semnături de susținere a candidaților PSD. Acest lucru denotă faptul că în ciuda tuturor greutăților și poate chiar a unor nemulțumiri, populația din Valea Jiului a înțeles munca pe care atât eu cât și restul colegilor din PSD am depus-o pentru a sprijini Valea Jiului. Doresc să mulțumesc cetățenilor din Valea Jiului care își exprimă susținerea pentru noi!”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta transmite cetățenilor care doresc să semneze listele de susținere a candidaților PSD pentru alegerile parlamentare dar și pentru susținerea candidaturii lui Marcel Ciolacu la Președinția România, să transmită intenția lor liderilor organizațiilor locale ale PSD sau să meargă la sediul organizațiilor din oricare oraș sau municipiu din Valea Jiului, unde pot face acest lucru.

Până la data de 7 septembrie 2024, Autoritatea Electorală Permanentă a putut să comunice Biroului Electoral Central numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral şi numărul de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivel naţional, precum şi în fiecare circumscripţie electorală.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00.