Noi locuințe construite la Petrila din fonduri europene

Noi locuințe construite la Petrila din fonduri europene

ADR Vest si Orașul Petrila au semnat noul contract de finanțare pentru continuarea realizării obiectivelor din cadrul proiectului intitulat „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Petrila”.

Acest lucru permire continuarea investițiilor prevăzute în Etapa I a acestui important proiect care are drept scop îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din această localitate. Proiectul este finantat prin Regio-Programul Operational Regional Vest 2014-2020 cod SMIS 125636 , continuat prin Programul Regional Vest 2021-2027 cod SMIS 324176, gestionat de Agentia pentru dezvoltare Regionala Vest prin etapizare.

primarul orașului Petrila, Vasile Jurca spune că, în cadrul acestui proiect european accesat de municipalitate, a fost deja realizat unul dintre obiectivele de investitii și anume blocul social de pe str. Tudor Vladimirescu din orasul Petrila, jud Hunedoara. „Acest bloc a fost realizat cu un regim de înălțime P+2E. Suprafața construită la sol este de 600,00 mp. Clasa de importanță III. Categoria de importanță C. Gradul de rezistență la foc este II. Locația blocului se afla în ZUM II conform Atlasului Zonelor Urbane Marginalizate din Romania. Blocul are 24 de locuințe sociale cu două camere fiecare și urmează să fie atribuite în conformitate cu prevederile legale în vigoare familiilor din orașul Petrila care se află în căutarea unei locuințe”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Locuințele realizate în cadrul acestui proiect au o infrastructură din beton armat și o suprastructură din zidarie portantă, cu stâlpi, grinzi și planșee din beton armat și cu închideri din zidarie de blocuri ceramice de 30 cm, placata cu termosistem de 10 cm pentru eficientizare termică. Acoperișul este de tip șarpantă din lemn cu izolarea termică peste placa de la ultimul nivel și protejată cu o șapă slab armată de 5 cm, iar învelitoarea este realizată din țigla ceramică, de culoare gri.

Imobilul este împărțit în 2 tronsoane, separate între ele printr-un rost antiseismic de 10 cm. Fiecare tronson are o scară cu 4 apartamente pe nivel. Fiecare apartament este compus dintr-un living, un dormitor, o bucătarie, o baie și un balcon. Cele 24 de apartamente sunt dotate fiecare cu centrală termică murala și un ventilator. Blocul este dotat cu un PDA (paratrasnet). Imobilul construit prin proiect nu se încadrează în categoria monumentelor istorice și nu reprezinta clădiri abandonate/neutilizate.

Noul contract de finanțare permite finalizarea cu succes a acestui important proiect de investiții publice din orașul Petrila.