Veteranul petroșenean Ernest Ulrich s-a stins din viață la vârsta de 98 de ani

Veteranul petroșenean Ernest Ulrich s-a stins din viață la vârsta de 98 de ani

Unul dintre personajele emblematice ale istoriei politice din Valea Jiului, Ernerst Ulrich, fost lider al Formului Democrat German din Valea Jiului și fost președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politic din Valea Jiului, cetățean de onoare al municipiului Petroșani, s-a stins din viață la vârsta de 98 de ani.

Ernest Ulrich se numără printre veteranii celui de-al Doilea Război Mondial care a fost deportat în Siberia acum mai bine de șapte decenii si jumătate fiind ultimul supraviețuitor al acestei experiențe dureroase prin care au trecut 1.700 de oameni care au plecat din gara Petrosani, închisi în custi sigilate cu sudură, și ultimul dintre cei 70 care au revenit acasă din Gulagul sovietic.

Trupul neînsuflețuit al lui Ernest Ulrich este depus la Capela unitariană din Petroșani, unde cei care l-au cunoscut și apreciat îi pot aduce un ultim omagiu. Ceremonia de înhumare va avea loc luni, 14 octombrie 2024.

În memoria acestui distins cetățean de onoare al Văii Jiului, vă invit să urmăriți emisiunea „Exclusiv” realizată în urmă cu 4 ani la HD365TV, în care l-am avut ca invitat pe Ernest Ulrich, emisiunea în care acesta ne-a vorbit despre tulburătoarele sale experiențe de viață.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!