Luptătorul de kempo Darius Stoica din Lupeni va participa la gala Colosseum

Luptătorul de kempo Darius Stoica din Lupeni va participa la gala Colosseum

Pe tabloul Galei Colosseum de anul viitor, competiție sportivă rezervată sportivilor profesioniști de kempo și K1 din România, va figura și luptătorul lupenean Darius Stoica.

Sportiv component al clubului Ionuț Team din Lupeni, condus de prof. Ionuț Năsălean, Darius Stoica a făcut, în mai puțin de doi ani de când s-a apucat de acest sport, saltul de la juniori la profesioniști. Pe lângă alte competiții locale, regionale și naționale în care acesta deja și-a demonstrat valoarea sportivă, Darius Stoica și-a adăugat în palmares, la vârsta de numai 18 ani, și o primă centură deosebit de valoroasă, adjudecată zilele trecute la Hațeg, în cadrul Cupei „Scorilo”.

Sportivul din Lupeni, care este pregătit în prezent atât de Ionuț Năsălean dar și de sensei Radu Mârza, unul dintre cei mai titrați antrenori de kempo din România, a câștigat, fără drept de apel, meciul de la Hațeg, învingându-l pe redutabilul sportiv Laurențiu Crăciun (35 de ani) și nu oricum, ci prin knock-out.

Întâlnirea dintre cei doi, care a avut loc la Hațeg în data de 19 octombrie 2024, în cadrul ediției a III-a a Cupei „Scorilo”, organizată de Ciprian Mureșan în colaborare cu promotorul galelor Urban Legend, Isop Mihai, a constituit meciul de gală al competiției, cei doi sportivi profesioniști evoluând în ring după toate regulile întrecerilor profesioniste de Kempo (cu 3 reprize de câte 3 minute, fără cască sau tibier). „Darius Stocia a avut o prestație foarte bună, a respectat planul tactic și a reușit să câștige meciul prin KO, la începutul reprizei a treia. Munca, seriozitatea și antrenamentele încep să dea roade în rândul sportivilor antrenați de mine, iar această victorie înseamnă foarte mult din punct de vedere sportiv, nu doar pentru acest sportiv sau clubul Ionuț Team, ci și pentru Lupeni, orașul pe care îl reprezentăm cu mândrie”, a declarat Ionuț Năsălean, antrenorul și fondatorul CS Ionuț Team Lupeni.

Pentru Darius Stoica, întrecerea cu mult mai experimentatul luptător Laurențiu Crăciun, care are deja disputate multe meciuri la profesioniști, participant la gale naționale și internaționale precum DFS, Colosseum, Fight Zone, s-a dorit a fi o revanșă a unei întâlniri anterioare, în care Crăciun l-a învins la puncte. „Am abordat acest meci cu multă seriozitate și pregătire, pentru că mi-am dorit foarte mult să câștig și, astfel, să-mi iau revanșa față de înfrângerea la puncte pe care am avut-o cu Laurențiu Crăciun, un sportiv redutabil și ambițios. Meciul de revanșă a venit în mod spectaculos, cu un KO pe care am sperat că-l voi reuși și pentru care am jucat la potențial maxim dar și pentru care m-am pregătit cu multă atenție. Le mulțumesc antrenorilor mei și publicului care m-a susținut în meciul de la Hațeg. Oss!”, a declarat Darius Stoica.

Succesul tânărului sportiv din Lupeni la „Cupa Scorilor” a atras atenția organizatorilor de mari competiții sportive de acest gen din România. Darius Stoica a primit astfel invitația de a participa în anul 2025 la cele mai cunoscute gale de profesioniști, cum sunt spre exemplu DFS și Colosseum.

Succes, Darius Stoica!