Uricaniul începe lucrările la modernizarea drumurilor de acces în zonele rurale ale localității

danut-buhaescuFinalul anului 2015 aduce noi vești bune pentru uricăneni, în mod special pentru cei care locuiesc în zonele periurbane ale localității.

După ce, ca urmare a demersurilor făcute de primarul Dănuț Buhăescu la București, Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi a demarat un proiect care prevede modernizarea unor tronsoane din DN 66, în zona Câmpu lui Neag-Valea de pești și Uricani-Valea de Brazi. În ceea ce privește lucrările din zona satului Câmpu lui Neag, investițiile sunt aproape finalizate, iar efectele acestora sunt cât se poate de vizibile, în ceea ce privește lucrările de pe tronsonul de drum național cuprins între zona de la intrarea în Uricani și localitatea Valea de Brazi ar putea începe abia în primăvară. ”Eu am fost optimist, după ce am văzut cât de bine și cât de repede s-a lucrat la Câmpu lui Neag, dar din păcate am înțeles că firma care a câștigat licitația pe celălalt tronson de drum are anumite obiecțiuni față de planul de situație, drept pentru care cred că nu se vor mai începe lucrările în perioada imediat următoare, iar termenul final de execuție se va întinde până undeva spre toamna anului viitor”, explică primarul Dănuț Buhăescu.

În altă ordine de idei, primarul orașului Uricani arată că, deja a fost demarat un alt program de investiții în infrastructura rutieră, pentru care Primăria Uricani a reușit să atragă fonduri de la Guvernul României. Este vorba despre un proiect de aproape 90 de miliarde de lei vechi, care prevede modernizarea unor drumuri vicinale de pe raza orașului Uricani.

Potrivit reprezentanților Primăriei Uricani, se lucrează deja pe Bilugu, Dinoni şi Mârşăveni urmând să se continue pe Valea Paroşeniului și, dacă vremea va permite, și pe alte drumuri vicinale din localitate. Un număr de 8 drumuri de acest tip sunt prinse în prima etapă a acestui proiect, lungimea drumurilor vicinale care vor fi modernizate şi, în final, asfaltate fiind de 5,254 de metri.

Practic, prin implementarea acestui program de investiții susținut de Guvern, edilii din Uricani vor reuși asfaltarea în premieră a unor drumuri care deservesc locuințele momârlanilor din zonele rurale ale Uricaniului. ”În primă fază, vorbim despre 8 drumuri, pentru care deja avem asigurată finanțarea și pe care sperăm să le finalizăm până la mijlocul anului viitor, urmând să acționăm apoi pentru atragerea de fonduri pentru alte 12 drumuri vicinale pe care ne propunem să le aducem la standarde moderne, inclusiv cu turnarea de covor de asfalt”, spune Dănuț Buhăescu.

Desigur, cea mai importantă investiție în ceea ce privește infrastructura rutieră din orașul Uricani rămâne, în continuare, în viziunea edililor, reluarea și finalizarea lucrărilor la DN 66A, Câmpușel-Băile Herculane. Primarul orașului Uricani speră ca și această investiție să fie prinsă în bugetul de investiții al Ministerului Transporturilor în anul 2016.

MODERNIZRE DRUMURI VICINALE URICANI / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.