Premiu național de excepție pentru șahista Daria Vișănescu

GNSCTR 2015 1Șahista hunedoreană  Vișănescu Daria – Ioana a câștigat premiul de Cel Mai Bun Sportiv, în cadrul ediției a II-a Galei Naţionale a Societăţii Civile Tinere din România, care s-a desfășurat în week-end, la Cluj Napoca.

Evenimentul a fost inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului și Fundația The Duke of Edinburgh`s International Award Romania, în parteneriat cu Federația Share și Primăria Cluj-Napoca, în contextul Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

În România există foarte mulți tineri cu rezultate spectaculoase în domeniile lor de activitate, cu inițiativă și entuziasm, care aduc un plus de valoare mediului în care trăiesc, fie prin rezultatele lor remarcabile, fie prin înclinația lor spre a-i ajuta pe cei din jur sau prin inițiativele lor care fac lumea mai frumoasă și mai funcțională. Gala și-a propus să recunoască meritele acestor tineri într-un cadru festiv, în care aceștia au fost premiați de către diverse persoane cu nume sonore din diverse domenii de activitate din România.

GNSCTR 2015La comptiție au fost înscrise peste 200 de proiecte din toată țara, din domeniile:  voluntariat, arte, inovație, IT, sport, educație, mediu, antreprenoriat și umanitar.

Directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara, Széll Lőrincz, a făcut parte din juriul care a evaluat proiectele de sport și a înmânat premiul pentru Cea mai bună inițiativă de încurajare a sportului de masă.

“ Putem fi mândri că Daria este primul sportiv care câștigă acest titlu și știu că în județul Hunedoara sunt mai mulți sportivi care pot câștiga acest premiu în anii următori“,  a declarat directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara, Széll Lőrincz.