Bilanț al unei noi acțiuni caritabile a Crucii Roșii hunedorene: 355 de kilometri, 1106 pachete – 1106 zâmbete

crvulcan4Călăuziți de cuvintele părintelui Arsenie Boca, potrivit căruia ”la început dăm din ceea ce avem, iar mai apoi dăm din ceea ce suntem”, voluntarii Filialei de Cruce Roșie a județului Hunedoara au derulat, în acest final e săptămână, o serie de acțiuni caritabile având ca scop ajutorarea celor pentru care nici sărbătorile, ca de altfel nici orice altă zi de peste an, nu aduc foarte multe motive de bucurie.

Grație voluntarilor Crucii Roșii, anul acesta, peste 1000 de oameni au un motiv în plus pentru a se bucura de sărbătorile Crăciunului. Pentru acest scop, voluntarii Crucii Roșii din Deva au parcurs 355 de kilometri de-a lungul și de-a latul județului Hunedoara, pentru a împărți 1106 pachete pentru tot atâtea zâmbete. ”11 ore, 355 de kilometri, 1106 pachete – 1106 zâmbete. Asta fără să punem la socoteală zâmbetele celor care au donat cadourile. După ce am mers cu ele la centrele de copii și la căminele pentru vârstnici, am avut rezerve pentru copiii din Colonia de la Vulcan, pentru cei de la casa de copii din Lupeni a Bisericii Baptiste și pentru cei de la Sf. Francisc din Deva”, descrie Dan Terteci, președintele Filialei de Cruce Roșie a județului Hunedoara această expriență.

Pachetele destinate celor nevoiași au fost colectate dn donațiile făcute de hunedorenii care, în acest an, așa cum recunoaște coordonatorul acestui proiect caritabil, s-au dovedit a fi mai generoși ca nicicând. ”Au fost colectate peste 5 tone de ajutoare din donațiile oamenilor frumoși și generoși. Felicitări voluntarilor de la Crucea Roșie și mulțumiri tuturor generoșilor”, spune Dan Terteci.

În cursul acestei zile, pachetele de ajutoare au ajuns și la copiii nevoiași din centrele de plasament de la Vulcan și Lupeni, dar și la copiii din Colonia de Jos a municipului Vulcan. ”Crucea Roșie Hunedoara, caravana „Cadouri de Crăciun pentru copiii abandonați și bunicii uitați” a ajuns astăzi și la Vulcan. Momente emoționante, tristețe și bucurie, lacrimi și zâmbete, toate într-un singur cuvânt:”umanitate”. Mulțumim tuturor celor care au făcut ca aceste suflete să simtă pentru o clipă spiritul Crăciunului”, a declarat Daniel Hălăstăuan, director al subfilialei de Cruce Roșie de la Vulcan.

CARAVANA DE CADORUI DE CRĂCIUN A CRUCII ROȘII HUNEDOARA / GALERIE FOTO: 

Această prezentare necesită JavaScript.