Liberalii au validat astăzi doi candidați de primari pentru Valea Jiului

branduseBiroul Politic Județean al Partidului Național Liberal a validat astăzi mai multe candidaturi de primari pentru alegerile locale din primăvara anului 2016, două dintre acestea vizând Primării din Valea Jiului.

Astfel, Constantin Brândușe a fost desemnat candidat oficial pentru funcția de primar al municipiului Lupeni, în unanimitate de voturi. Candidatura lui Brândușe a fost decisă în urma sondajului de opinie comandat de PNL, sondaj care i-a dat câștig de cauză, fără echivoc, lui Brândușe. Potrivit noilor reglementări din cadrul PNL, Constantin Brândușe devine astfel, începând de astăzi, 28 decembrie, atât candidat unic al liberalilor pentru funcția de primar, cât și președinte al Organizației PNL Lupeni.

paducelO altă candidatură decisă astăzi de forul de conducere al PNL îl vizează pe primarul în funcție al orașului Petrila, Ilie Păducel. Liberalii hunedoreni au decis să-l primească pe Păducel în aceasă formațiune politică, după ce PSD a refuat să-l desemneze candidat pentru alegerile din 2016. Păducel va candida în 2016 pentru un nou mandat de primar la Petrila din partea PNL. Cu toate acestea, în acest caz nu a fost aplicată și prevederea potrivit căreia candidatul de primar al PNL devine automant și președintele organizației locale a partidului, în fruntea PNL la Petrila fiind păstrat în continuare Costel Avram.

Liderii PNL Hunedoara au decis astăzi și numele altor candidați pentru alegerile locale pentru mai multe din localitățile județului.