Bugetul Petroșaniului pe 2016 a fost aprobat

consiliul local petrosani1Consilierii locali de la Petroșani au aprobat în cadrul ședinței de astăzi bugetul local al administrației locale de la Vulcan, în forma prezentată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi și echipa acestuia. De menționat este și faptul că, deși am intrat deja în anul electoral, la Petroșani nu au existat obiecții față de propunerea de buget prezentată de primar, acesta fiind votat de altfel în unanimitate de voturi.

Față de forma prezentată în ședința de Consiliu local, un singur amendament întregește forma finală a noului buget public al municipiului Petroșani pentru anul 2016. Acesta vine din partea consilierului Claudiu Cornea (fost viceprimar al Petroșaniului) care a solicitat relocarea sumei propuse pentru achiziționarea unui server, către Spitalul de Urgență, pentru realizarea unui adăpost de protecție civilă.

La prima vedere, bugetul local al municipiului Petroșani pare mai mic decât cel din anul 2015 și este conceput ca fiind un buget cu deficit. Lucrurile însă vor avea o cu totul altă evoluție până la finele anului, după cum dă asigurări chiar primarul Petroșaniului. ”Bugetul pare mai mic decât anul trecut, dar pe parcursul anului se mai primesc bani, fie de la Guvern, fie din atragerea de fonduri europene ori alte surse prevăzute de lege, iar aceste sume vor intra tot în acest buget”, explică Tiberiu Iacob Ridzi.

Principalele direcții ale utilizării bugetului public vizează la Petroșani derularea unor investiții majore,cum ar fi gazul metan în cartierul Colonie, asfaltarea străzilor din cartierul Colonie, modernizarea DN 66 pe şoseaua de centură, introducerea gazului metan în şcoli, anveloparea şcolilor şi liceelor și efectuarea de reparaţii la alte drumuri publice. De asemenea, o atenție sporită se va acorda componentei sociale, pentru care în 2016 municipalitatea din Petroșani estimează că va cheltui cu 30% mai mult decât în anul precedent.