Ziua Brâncuși va fi sărbătorită și la Petroșani

2-Muzeul-Mineritului-PetrosaniPe 19 februarie se împlinesc 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. În aceeași zi, în România este sărbătorită, în premieră, ”Ziua Brâncuși” în semn de recunoaștere a rolului pe care genialul artist l-a avut în viața culturală românească și universală.

Evenimentul va fi, în mod firesc, marcat și la Petroșani, locul în care, în perioada august-noiembrie 1937, s-a născut cea mai cunoscută creație brâncușiană: Coloana Infinitului, elementele constituitive ale acesteia fiind turnate la Atelierele Centrale din Petroșani (pe platforma Gerom de astăzi). Celebrarea ”Zilei Brâncuși” care va avea loc la Petroșani, pe 18 februarie, este un eveniment organizat de Asociația Petro Aqua și Asociația Casa Pro Urbis, în parteneriat cu Consiliul local și Primăria municipiului Petroșani. Cu acest prilej, se va lansa o carte ce va trata subiectul prezenței lui Brâncuși la Petroșani, se va vernisa o expoziție foto și filatelică cu creații brâncușiene și se va proiecta un scurt metraj despre celebrul artist.

Evenimentul va avea loc la Sala de Marmură a Primăriei din Petroșani, începând cu ora 17,00.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.