Universitatea din Petroșani are o nouă echipă de decani

universitateaProcesul de desemnare a noii echipe de conducere a Universității din Petroșani se apropie de final. Săptămâna trecută au fost desemnați decanii celor trei facultăți din compnența instituției de învățământ superior din Valea Jiului.

Potrivit rezultatelor concursului organizat în acest scop, noul decan al Facultății de Mine este prof.univ.dr.ing. Ionică Andreea. Aceasta a obţinut în urma concursului 130,5 puncte, în timp ce contracandidatul său, conf.univ.dr.ing. Toderaș Mihaela a obţinut doar 116,25 de puncte. Prof.univ.dr.ing. Ionică Andreea activează în cadrul Universitții din Petroșani din anul 1993, fiind în prezent profesor universitar și conducător de doctorat, în domeniul ”Managementul calității” dar și cercetător în domeniul ”Inginerie și managementul calității”. Este absolvent al Facultății de Mașini Electromecanice Miniere și al Facultății de Științe din cadrul Universității din Petroșani, deținător al titlului de doctor (obțint la Universitatea din Petroșani) și doctor abilitat (obținut la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca), dar și inginer expert, titlu obținut la Institutul National Polytechnique de Lorraine, École Nationale Supérieure des Mines din Nancy.

Noul decan de la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică este conf.univ.dr.ing. Dumitrescu Iosif. Acesta a obţinut la concusul pentru acest post, 120 de puncte fiind urmat de conf.univ.dr.ing. Mândrescu Corneliu, care  a obţinut 105,25 puncte. Conf.univ.dr.ing. Dumitrescu Iosif este cadru didactic al Universității din Petroșani din anul 1990, fiind în prezent titular al disciplinelor Tehnologia materialelor; Tratamente termice; Proiectarea sculelor aşchietoare; Tehnologia construcţiilor de maşini din cadrul Universtății din Petroșani. Este absolvent al Institutului Politehnic ”Traian Vuia” din Timișoara (Facultatea de Meanică) și doctor al Universității din Petroșani (Facultatea de Mașini și Instalații Miniere). Deține de asemenea un număr de trei brevete de invenție (două pe Combina pentru abataj CA 3, unul pe Instalaţia pentru prelevarea automată a probelor de cărbune – 2003).

În fine, noul decan al Facultății de Științe este conf.univ.dr.ec. Drigă Imola. Aceasta a obţinut  130,25 puncte în cadrul concusului pentru acest post, în timp ce contracandidatul său, conf.univ.dr. Monea Mirela a realizat 118,25 puncte. Conf.univ.dr.ec. Drigă Imola este cadru didactic al Universității din Petroșani din anul 1999, în ultimii ani îndeplinind calitatea de director al Departamentului de Ştiinţe Economice de la Facultatea de Ştiinţe. Este absolvent al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, doctor în științe economice (titlu obținut la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu).

Noii decani ai celor trei facultăți ale Universității din Petroșani urmează a fi validaţi de Senatul Universităţii, în data de 30 martie. Calendarul alegerilor de la Universitatea din Petroșani se încheie odată cu numirea prodecanilor, etapă programată pentru începutul lunii aprilie.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.