Adrian David despe criza apei (ne)potabile furnizate de Apa Prod Deva

adi davidProblemele legale de calitatea apei furnizată în cursul săptămânii trecute de Apa Prod consumatorilor din zona de nord a județului Hunedoara a ținut ”capul de afiș” al presei locale și a generat firești îngrijorări în rândul cetățenilor din marile orașe ale județului Hunedoara.

Situația a fost analizată astăzi în profunzime de către conducerea Consiliului județean Huneodara, în subordinea căruia funcționează operatorul de distribuție a apeoi potabile Apa Prod Deva SA. Concluziile acestei analize au fost rezumate de preșdintele Consiliului județean Hunedoara, într-un raport public prezentat pe pagina sa de facebook.

Adrian David apreciază că:

1. Cauza sistării apei a fost turbiditatea peste limită, datorată depunerilor și reziduurilor de pe noua coloană de apă;
2. Situația a fost gestionată greșit din punct de vedere al comunicării catre hunedoreni și astfel s-a creat o stare de agitație;
3. Din fericire, furnizarea apei a fost sistată în timp util, astfel că nu s-au înregistrat probleme la nivelul sănătății populației.

Pentru criza de comunicare care a generat o stare de panică, președintele Consiliului județean Hunedoara i-a solicitat directorului general al Apa Prod să dispună demiterea echipei de la Departamentul de Comunicare Publică al societății.

”Printre alte măsuri, i-am cerut directorului general Apaprod să elaboreze și să susțină o informare cu privire la situația creată, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Hunedoara de joi, 31 martie. Totodată, corpul de control efectuează începând de astăzi verificări amănunțite cu privire la contractul de lucrări HD-CL 3 „Reabilitarea sistemelor de tratare si transport pentru alimentarea cu apa a localitatilor Hateg, Calan, Simeria si Deva”, pentru a determina dacă există disfuncționalități sau încălcări ale prevederilor contractuale. Voi face publice concluziile acestui control și vă asigur că voi lua toate măsurile necesare bunei funcționări și a imaginii instituției! În calitate de autoritate tutelară a SC Apaprod SA îmi cer scuze tuturor hunedorenilor care au avut de suferit în urma acestui incident!”, spune Adrian David, președintele Consiliului județean Hunedoara.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.