Tinerii și trecutul istoric al Petroșaniului

tinerii”Toate studiile realizate la nivelul generației de adolescenți în ceea ce reprezintă vulnerabilitățile acestora, îmi dau motive cât se poate de serioase de a reitera necesitatea conlucrării tuturor celor ce înțeleg efectul nociv al acestor vulnerabilități în dezvoltarea lor personală. Este obligația noastră, a tuturor celor ce vrem să asigurăm generația care vine după noi, de a atrage tinerii în cele mai sănătoase și frumoase activități specifice vârstei lor, care să le permită să își dezvolte abilitățile personale, să învețe ce este sănătos pentru ei, să se poată proteja singuri de pericolele și tentațiile vicioase care îi pândesc la tot pasul, să învețe să fie voluntari, să devină exemple de urmat și la momentul potrivit, să fie noii lideri ai comunității.  Cu cât vom începe să lucrăm mai devreme cu tinerii, cu atât riscul expunerii lor la vulnerabilități va fi mai mic. Avem nevoie de cele mai bune programe pentru ei și îi felicit pe toți cei ce urmăresc să pună în practică astfel de programe, pe care le voi susține întotdeauna”, spunea zilele trecute primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, într-o declarație de presă.

Pe aceleași coordonate s-a înscris și întâlnirea de astăzi, pe care primarul Petroșaniului a avut-o cu câțiva tineri, membrii ai Consiliului Consultativ al Tinerilor din municipiul Petroșani. Discuțiile au vizat câteva aspecte legate de un proiect urbanistic local, inițiat de tinerii din Consiliul Consultativ și aprobat în urmă cu două zile, la ședința lor lunară.

Elevul Andrei Mătușa ( Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva) – inițiatorul proiectului și Președinte al Comisiei pentru dezvoltare urbană CCT acompaniat de eleva Andreea Szima ( Colegiul Economic Hermes) – purtătoarea de cuvânt a CCT – au prezentat opiniei pblice, prin intermediul jurnaliștilor prezenți astăzi la o conferință de presă pe acest sbiect, tema acestui proiect.

Astfel, ptrivit concepției tinerilor, ”Istorie, Informație, Cunoaștere, Patrimoniu Local” este un proiect care urmărește să pună în valoare clădirile istorice din Petroșani, prin aplicarea pe zidurile acestora a unor plăci informative, cu date istorice care vor fi realizate în limba română și engleză, deoarece tinerii doresc ca aceste informații să poată fi transmise și vizitatorilor străini care poposesc în urbea noastră.

Pe lista clădirilor propuse de membrii CCT se găsesc: Casa Studenților , Școala Sportivă, Școala Generală I.G.Duca (corpul vechi), Teatrul Dramatic I.D.Sîrbu ( clădirea veche), Colonia Muncitorească, Colonia Ianza, Cinematograful, Biserica Sînionilor de lângă stadion, Gara CFR.

Proiectul tinerilor va deveni proiect de hotărâre pe care îl voi iniția la ședința Consiliului Local din luna aprilie.

”Vreau să-i felicit tinerii noștri consilieri care sunt un exemplu de implicare constructivă în viața comunității noastre care merită urmat de toți cei ce – într-un fel sau altul – își manifestă apartenența la această comunitate”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.