Apa Serv extinde la Vulcan, din fonduri proprii, rețeaua de alimentare cu apă, pe Valea Lupșească

fane abradoaiÎn implementarea primei etape a proiectului de extindere a rețelelor de apă și canalizare din Valea Jiului realizată cu bani europeni în ultimii ani, multe locuințe din zonele  mărginașe ale orașelor vizate de acest important proiect de infrastructură au fost uitate de proiectanți.

O astfel de zonă este și strada Valea Lupșească din municipiul Vulcan, zonă în care o parte a gospodăriilor, vreo 10 la număr, nu au fost prinse în proiectul european de extindere a rețelei. Nemulțumiți, oamenii au făcut mai multe petiții către factorii responsabili, solicitând remedierea situației. Cererile lor se pare că-și vor găsi, în cele din urmă, rezolvarea, după ce problema a fost preluată chiar de către directorul general al Apa Sev Valea Jiului, Costel Avram, care a mers la fața locului pentru a analiza situația. ”Am vrut să vedem care este sursa de nemulțumire a acestor cetățeni și dacă noi, Apa Serv-ul, putem găsi o soluție pentru a rezolva problema și pentru a-i branșa și pe acești cetățeni la rețeaua de apă potabilă. Am analizat cu colegii mei condițiile tehnice și costurile pe care le  implică această lucrare și pot să le spun locuitorilor de pe Valea Lupșească că anul acesta vor avea, în scurt timp, apă la robinete”, a declarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Printre cei care și-au declarat, inclusiv în mod public, pe rețelele sociale de internet, nemulțumirea, se numără și cunoscut artist vulcănean Fane Abrădoai. După discuțiile cu echipa de la Apa Serv, acesta are acum un alt punct de vedere: ”M-am întâlnit cu domnul director Costel Avram și cu specialiștii de la Apa Serv chiar la Vulcan, pe Valea Lupșească, să lămurim problema. Noi, cei de pe stradă, așteptam un răspuns de câteva luni și văzând că nu mai apare am început războiul. După cum mi s-a explicat, proiectul a fost făcut până la jumătatea străzii așa încât Apa Serv nu are vină. Totuși, trăim în anul 2016 și noi, 10 familii rămase fără apă, trebuie să facem cumva să avem apă. După discuțiile purtate față în față, mi-am dat seama că domnul Costel Avram este deschis iar specialistii firmei se gândesc la alte metode prin care să facă investiția, astfel înct și noi să avem apă” spune Fane Abrădoai.

Cei de la Apa Serv explică faptul că situația semnalată de cei din Valea Lupșească nu este una singulară, deoarece firma care a realizat proiectul tehnic derulat pe fonduri europene de Apa Serv Valea Jiului a fost angajată de Guvern. Chiar și așa, Apa Serv a încercat ca, în măsura posibilităților tehnice și financiare proprii, să rezolve situațiile de acest fel prin efectuarea de investiții directe în branșarea la apă a gospodăriilor în cauză.

 

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.