Victorie a senatorului Vochițoiu pentru lucrătorii din presă / Pensii speciale pentru jurnaliști

vochitoiuPropunerea legislativă privind completarea art. 1 din Legea nr. 8/2006, astfel încât şi jurnaliștii să beneficieze, în anumite condiţii, de o indemnizaţie de 50% din pensia care li se cuvine, a fost aprobată astăzi de plenul Camerei Deputaţilor.

”În calitate de inițiator al acestui proiect, constat cu satisfacție că prin votul de astăzi, am reparat o mare nedreptate. Recunosc că m-am gândit la toți ziariștii pe care îi cunosc. De multe ori am avut puncte de vedere diferite și mi-am asumat, acolo unde a fost cazul, criticile acestora. Este foarte adevărat că la fel ca în orice altă profesie și domniile lor, ziariștii pot greși, exagera sau pur și simplu, dezinforma atunci când din motive mai mult sau mai puțin obiective, nu există timp sau suficientă voință pentru a verifica anumite informații. Cu toate acestea este evident pentru orice om de bună credință, efortul constant pe care aceștia îl fac pentru a informa corect publicul, pentru a fi cu adevărat „jandarmul democrației”. De aceea îi apreciez, de aceea consider că merită ca noi, instituțiile statului, să luptăm pentru a le asigura condiții cât mai bune, în a își exercita meseria în slujba democrației și a adevărului. De aceea am susținut acest amendament, care are un rol reparatoriu”, a declarat senatorul UNPR Haralambie Vochițoiu.

Acesta apreciază că ar fi fost o mare nedreptate ca Legea nr. 8/2006 să nu includă reglementari clare, privind indemnizațiile jurnaliștilor. ”De cele mai multe ori, oameni care au muncit o viață întreagă sunt obligați să încerce să realizeze venituri alternative din tot felul de colaborări. România trebuie să-și protejeze valorile, iar statul român are datoria să-și ocrotească atât cât este posibil valorile morale, profesioniștii, oamenii competenți, și nu în cele din urmă, pe toți aceia care contribuie într-un fel sau altul la dezvoltarea si educarea în spirit democratic a romanilor. Consider că independența jurnaliștilor și a presei, în general, depinde și de astfel de aspecte, de atenția pe care statul român o acordă acestei categorii profesionale, care s-a diversificat și dezvoltat și mai mult dupa anii ’90. Am expus în rândurile de mai sus motivele pentru care am inițiat și susținut acest proiect de lege, care a fost adoptat astăzi. Mulţumesc echipei mele, în special domnului Lungu Gabriel, secretar de stat la Ministerul Muncii pentru stăruința şi eforturile depuse. Doresc să transmit tuturor beneficiarilor acestei modificări legislative că fără insistenţa domnilor Doru Dinu Glăvan şi Benone Neagoe, astăzi nu am fi avut ce sărbători! De asemenea, le mulțumesc tuturor celor care mi s-au alaturat, dar și acelor oameni mai puțin cunoscuți, care fac jurnalism cu pasiune și responsabilitate. Nu de puține ori drumul României în democrație a fost modelat de puterea cuvântului și a adevarului, spus de aceștia. Îi respect pe toți acei artizani ai cuvântului, care știu sa facă din profesia pe care o slujesc, o artă”, maia arată Haralambie Vochițoiu.

Vedeți aici declarația pe acest subiect a senatorului Haralambie Vochițoiu, în format VIDEO:

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.