”Săptămâna altfel” deschide porțile și la Palatul Victoria

guvernul romanieiGuvernul României invită elevii din clasele primare, gimnaziale și de liceu, la “Ziua Porților Deschise la Palatul Victoria“ joi, 21 aprilie, între orele 10.00-15.00.  Guvernul marchează astfel “Săptămâna Altfel –  Să știi mai multe, să fii mai bun!”, perioadă a anului școlar în care cursurile sunt înlocuite cu activități educative și de informare.

Cunoașterea deschide noi orizonturi – este ceea ce dorim să transmitem copiilor și tinerilor prin Ziua Porților Deschise la Palatul Victoria. Educația primită la cursuri trebuie întregită cu lectura, vizitarea muzeelor și dorința de a fi informat și implicat în  problemele concrete ale societății”, consideră premierul Dacian Cioloș.

Elevii vor petrece într-un mod inedit o zi  la Palatul Victoria și vor putea afla mai multe despre cum funcționează administrația centrală. Sunt așteptați, în număr cât mai mare și profesorii, părinții și bunicii.

Gazde ale evenimentului vor fi membri ai Guvernului și tineri care au făcut stagiul de practică în administrația centrală, în cadrul Programului Oficial de Internship.

Cei care doresc să viziteze sediul Guvernului vor avea acces pe la intrarea principală, urmând ca în intervalul orar 10.00 – 15.00 să poată vizita Sala Muntenia – unde se desfășoară ședinţele Guvernului, Sala Dobrogea, Sala Transilvania – unde sunt organizate ceremoniile oficiale, Sala Moldova – unde au loc întâlnirile oficiale ale primului-ministru cu înalți oficiali străini, precum și Centrul de presă.