Dosarul CEH a ajuns la Președintele României

dosarul CEHSenatorul hunedorean Haralambie Vochițoiu, liderul grupului UNPR din Senatul României, a participat astăzi, 9 mai a.c., la recepția oferită cu prilejul Zilei Europei de președintele României, dl. Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Cu acest prilej, senatorul Vochițoiu – inițiatorul Comisiei parlamentare de anchetă a situației Complexului Energetic Hunedoara şi Complexului Energetic Oltenia, i-a înmânat șefului statului un dosar care conține Memorandumul trimis Guvernului României de un grup de investitori germani și coreeni, prin care se propune un parteneriat în participațiune cu statul Român în vederea investițiilor la C.E.H. a peste 500 de milioane de euro într-o primă fază, care ar reprezenta utilaje și tehnologie de vârf. Această tehnologie are capacitatea de a descompune  chimic huila, împreună cu deșeuri menajere, pentru producerea de combustibil biodiesel și energie.

dosarul CEH1Senatorul Vochițoiu i-a amintit președintelui Iohannis că nașterea construcției europene și Planul Schumann, care sunt sărbătorite astăzi, s-au bazat pe controlul comun de către o Înaltă Autoritate al industriei carbonifere și siderurgice a Franței, Germaniei de Vest și a altor state europene. Cărbunele a stat atât la formarea Comunității Europene a Cărbunelui și a Oțelului – precursoarea Uniunii Europene de astăzi, cât și la susținerea interesului nostru național și a dezvoltării economice a României pentru mai bine de 100 de ani. Senatorul Haralambie Vochițoiu i-a subliniat președintelui țării că este inadmisibil ca dosarul în care se află salvarea Complexului Energetic Hunedoara și a activității miniere în Valea Jiului să zacă ignorat într-un dulap al Ministerului Energiei.

În încheiere, senatorul Vochițoiu a cerut intervenția imediată a președintelui Klaus Iohannis pentru salvarea viitorului Văii Jiului și a județului Hunedoara, inclusiv printr-un lobby susținut pe lângă Comisia Europeană și organismele de Bruxelles, astfel încâ România să poată produce maxim 5 % la sută din energie la un preț reglementat care să se acorde energiei produsă din huilă.De astăzi, Președintele României – dl. Klaus Werner Iohannis are în mână destinul a zeci de mii de familii hunedorene care așteaptă de la domnia sa o intervenție fermă, promptă și salvatoare.