Campania electorală, faza pe… dezinformare, la Petroșani

primaria petrosaniConsilierul local PSD Viorel Pascu este acuzat de autoritățile publice locale din municipiul Petroșani că, din dorința de a cîștiga capital electoral, a transmis informații false într-o reclamație făcută, pe marginea unui proiect finanțat din fonduri europene, reclamație făcută către Ministerul Dezvoltării Regionale și multiplicată apoi prin intermediul presei.

Primarul municipiului Petroșani a prezentat astăzi și în fața jurnaliștilor – după ce, vineri a făcut acest lucru în plenul Consiliului local – dovezile care atestă că Viorel Pascu (consilier local și candidat al PSD pentru un nou mandat de consilier local) a dezinformat, cu bună știință, instituțiile statului și organismele de gestionare a Fondurilor Europene, creând grave deservicii municipalității din Petroșani.

”Este vorba despre o reclamaţie pe care domnul Viorel Pascu a făcut-o la Ministerul Dezvoltării. Domnul Pascu a  sesizat Ministerul Dezvoltării, respectiv Programul Fonduri Europene, că, prin Programul Reabilitare Străzi Zona Centrală a Municipiului Petroşani, prin care am reabilitat şi modernizat 12 străzi, s-ar fi făcut unele lucruri care nu sunt conforme cu ceea ce ar trebui să existe în teren. Dumnealui a pozat şi a trimis la minister panoul cu REGIO, cu fondurile europene alocate pentru zona centrală dar pune și nişte poze cu străzile din Colonie, cu Tudor Vladimirescu, unde dânsul spune că bălteşte apa şi există și alte nereguli. Numai că pe aceste străzi lucrările s-au efectuat  pe un alt program, finanţat de Banca Mondială, prin Ministerul Economiei, la care, din punct de vedere tehnic, nu există niciun fel de problemă”, a explicat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta mai spune că lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât consilierul local Viorel Pascu ar fi făcut cu bună știință actul care dezinformează instituțiile statului și care vor genera, în mod firesc, noi evaluări ale proiectelor europene realizate la Petroșani. ”Eu nu m-am mai întâlnit cu o astfel de situație de când sunt în administrație. Am mai avut tot felul de reclamaţii, dar un fals de asemenea gen nu am mai pomenit până acum. Nu ştiu care a fost scopul dumnealui, dar, dacă în calitate de consilier PSD aşa vede modul în care se face adminsitraţie îmi pare rău. Cred că se descalifică atât personal, așa cum descalifică și echipa care-l susține. Noi am răspuns Agenţiei de Dezvoltare Regională şi Ministerului Dezvoltării, astfel încât lucrurile să fie cât mai bine cunoscute, dar am vrut să facem acest lucru pentru ca și cetățenii să vădă cum înțelege domnul Pascu să-i reprezinte în Consiliul local” a mai decarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Consilierul local Viorel Pascu recunoaște, la rândul său, într-o scrisoare deschisă transmisă presei, că în acest caz s-a comis o eroare. ”Îmi cer scuze public pentru greşeala făcută. În scrisoarea adresată Ministerului Dezvoltării., am făcut o eroare şi am precizat greşit proiectul prin care s-au executat lucrările în cartierul Colonie. Cred că lucrurile se vor lămuri după inspecția celor de la Minister”, spune Viorel Pascu. Chiar și așa, mai mulți membri ai legislativului municipal de la Petroșani intenționează să-l acționeze în instanță pe Viorel Pascu, despre care afirmă că a acționat astfel cu bună știință, din dorința de a acumula capital electoral în alegerile locale.

Întrebat care ar fi cauza pentru care, în mod constant, consilierul social-democrat Viorel Pascu îl atacă, primarul Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că aceasta ar putea fi generată de faptul că Pascu și-a dorit să fie viceprimar și nu a reușit acest lucru. ”Nu știu ce-l determină pe domnul Pascu să mă atace în acest fel. Eu am avut o relație foarte bună cu toți consilierii locali din această legislatură și le-am apreciat tuturor munca în folosul comunității. Poate că domnul Pascu reacționează așa pentru că, din câte știu, a dorit să fie viceprimar, dar nu a fost propus de colegii săi de partid, care au preferat un alt consilier pentru această demnitate. Este problema dumnealui, dar vă dați seama cum poate fi calificat un demnitar local care dezinformează și minte un ministru, care-și dezinformează și minte proprii alegători…”, spune Tiberiu Iacob Ridzi.