Liberalii hunedoreni spun că PSD este vinovatul principal în legătură cu dezastrul CEH

liberaliiDupă ce liderii PSD Victor Ponta și Liviu Dragnea au acuzat faptul că guverarea PNL și actualul guvern tehnocrat sunt vinovați de situația dezastruoasă în care se regăsește Complexul Energetic Hunedoara, astăzi cei mai importanți lideri ai PNL Hunedoara au ținut să devoaleze, cu mărturii, fapte și documente, că de fapt artizanii dezastrului CEH sunt exact cei care fac din nou promisiuni deșarte locuitorilor Văii Jiului și județului Hunedoara: Liviu Dragnea, Victor Ponta, Laurențiu Nistor.

Președintele PNL Hunedoara, deputatul Bogdan Radu Țâmpău spune că Victor Ponta și Liviu Dragnea, în loc că-și ceară scuze minerilor din Valea Jiului, în vizitele lor electorale au dat dovadă de o ipocrizie fără margini, lansând noi promisiuni fără nici un fel de acoperire. ”Mi se pare revoltător că niște oameni care au girat politic și managerial falimentul CEH, mai pot veni acum în fața oamenilor din Valea Jiului și din județul Hunedoara și, în loc să-și ceară scuze pentru răul făcut acestora, continuă să le vândă, cu atâta seninătate, promisiuni deșarte”, a declarat liderul PNL Hunedoara.

Bogdan Țâmpău: ”Victor Ponta, Liviu Dragnea și Laurențu Nistor sunt adevărații vinovați de dezastrul de la CEH”

Deputatul Bogdan Țâmpău precizează că, în 2012, când a fost înființat CEH, datoriile acestuia erau zero, iar din activitatea de producție energetică se obținea și un oarecare profit. De-a lungul ultimilor 4 ani însă, sub managementul ”specialiștilor” susținuți și numiți de PSD, Complexul Energetic Hunedoara a ajuns în pragul falimentului, cu datorii ce însumează 1,6 miliarde de lei și cu pierderi de circa 1 milion de lei pe zi. Liderul PNL arată că, atât din punct de vedere managerial, cât și politic, întreaga responsabilitate cu privire la CEH aparține PSD-ului, în speță lui Victor Ponta (fost premier și lider al PSD), lui Liviu Dragnea (fost vicepremier și lider al PSD) și lui Laurențiu Nistor (președintele PSD Huneodara). Pentru a argumenta aceste acuzații, Bogdan Țâmpău arată că, în ultimii 4 ani, la conducerea CEH s-au aflat, pe rând, Costel Alic (2012-2013), Daniel Andronache (2013-2014), Aurel Niculescu (2014-2015) – toți fiind membrii ai PSD, în 2015 fiind puși la conducerea CEH, doi lideri susținuți de ALDE dar numiți de PSD, Constantin Jujan și Emilian Floruț. Acestora li se adaugă și fostul director al Diviziei Miniere, Nicolae Drăgoi – membru marcant al PSD în Valea Jiului), dar și un Consiliu de Administrație format din Aurelian Ghimpău, Robert Tudorache, Ion Stamin Purcaru (toți membrii ai PSD) și Iulian Offenberg (membru UNPR, aliat al PSD).

”Este cât e poate de evident că responsabilitatea managerială pentru dezastrul de la CEH aparține exclusiv PSD. Ceea ce este și mai grav este că și responsabilitatea politică a dezstrului CEH aparține tot PSD. Să nu uităm că guvernul Ponta și, mai apoi, liderul PSD Liviu Dragnea, nu doar că nu au făcut nimic să oprească dezastrul managerial, dar a și girat acest lucru, împreună cu Laurențiu Nistor, șeful PSD Hunedoara. Să nu uităm că tot  Victor Ponta era Prim Ministru atunci când Garda de Mediu, o instituție aflată  în directa subordine a Guvernului, a descins la termocentralele de la Paroșeni și Mintia unde a constatat că acestea nu au aviz de mediu și trebuie de urgență închise. Deci, același Victor Ponta și același PSD au girat și decizia de închidere a termocentralelor. Și tot Victor Ponta este cel care, în campania prezindențială, promitea oamenilor din Hunedoara că vor veni chinezii să salveze CEH-ul. Apoi, au trecut alegerile, și a uitat acest lucru, iar pe la noi n-a apărut nici măcar o umbră de chinez.  Iată de ce sunt ultragiat de poziția pe care Ponta, Dragnea și Nistor au avut-o la întâlnirile cu oamenii din Valea Jiului, unde le-au făcut aceleași veșnice promisiuni pe care le fac la fiecare rundă de alegeri”, spune Bogdan Țâmpău.

Adrian David: ”Oamenii din Valea Jiului nu mai pot fi păcăliți de promisiunile deșarte ale liderilor PSD”

Vicepreședintele PNL Hunedoara, Adrian Nicolae David explică la rândul său că, inclusiv decizia insolvenței CEHa fost semnată de Consiliul de Administrație al CEH, format din oameni ai PSD. ”Aceștia sunt oamenii care au condus Complexul Energetic, pe care l-au manageriat prost și care s-au bucurat de întregul sprijin al lui Laurențiu Nistor, al lui Victor Ponta și al lui Liviu Dragnea. Practic, nu s-a luat nici o decizie cu privință la CEH fără acordul acestor oameni. Așa cum au venit și în urmă cu 4 ani în alegeri și i-au mințit pe mineri, așa cum au venit și la prezindețiale și i-au mințit pe mineri, tot așa vin și acum Victor Ponta și Liviu Dragnea, promițând soluții miraculoase marca PSD pentru oamenii Văii Jiului. De fapt, ei au venit doar să-i mai păcălească o dată pe cetțenii Văii Jiului și ai județului Hunedoara. Numai că oamenii aceștia nu mai pot fi mințiți cu promisiuni și vorbe deșarte. Iar acest lucru se va vedea, în mod categoric, la alegerile locale din 5 iunie și mai apoi la cele din toamnă”, spune Adrian David.

Tiberiu Iacob Ridzi: ”Doar guvernele de dreapta au lăsat câte ceva bun în urmă în mineritul din Valea Jiului”

Președintele PNL Peroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, apreciază că o simplă trecere în revistă a istoricului mineritului Văii Jiului din ultimii 25 de ani, este în măsură să demonstreze că, de fapt, singurele lucruri bune care s-au întâmplat în sectorul minier al Văii Jiului din 1990 încoace, s-au întâmplat doar în timpul guvernărilor de dreapta. ”Să ne aducem aminte că primele investiții de după 1990 în minerit au avut loc în 2007, când a fost introdus un complex mecanizat la mina Lupeni și mai erau prevăzute alte două pentru mina Livezeni și mina Paroșeni. Iar aceste investiții au fost făcute de un guvern de dreapta. Ce s-a întâmplat în ultimii ani, în timpul guvernării PSD, au simțit chiar oamenii care lucrează în acest domeniu, unde în timp ce minerii și muncitorii, în general, au muncit în niște condiții inimaginabile pentru a ține în viață acest Complex Energetic, pentru salarii de 2000 de lei, șefii din CEH încasau sute de milioane de lei lunar, fără a avea nici un merit, ba dimpotrivă.”

Liderii PNL Hunedoara consideră că, în fața unor astfel de realități, prin declarațiile și promisiunile făcute recent în Valea Jiului de Victor Ponta, Liviu Dragnea și Laurențiu Nistor, PSD nu au făcut altceva decât să se descalifice și mai mult în ochii cetățenilor.