Soluția lui Vochițoiu pentru CEH

vochitoiu hariSenatorul Haralambie Vochiţoiu, fondatorul Alianței pentru Huneodara, a reiterat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, ideea potrivit căruia există soluții pentru eficientizarea Complexului Energetic Hunedoara, dar ele nu sunt luate în seamă de către factorii decidenți.

„PSD ne-a scos din ceaţă, nu-l cunosc pe ministrul Energiei, ceea ce înseamnă că nu au mai fost interesaţi de soarta Complexului Energetic Hunedoara, iar PNL-ul vrea să închidă minele. Văd că soarta CEH a rămas doar pe umerii mei. Eu am soluţii, un investitor care vrea să aducă 500 de milioane de euro şi să-i investească în CEH printr-un parteneriat public privat. (…) Eu cer autorităţilor să ia acest investitor în serios”, a declarat senatorul Haralambie Vochiţoiu.

Acesta apreciază că a rămas, în prezent, singurul om politic interesat cu adevărat de situația Complexului Energetic Hunedoara și de perspectivele sectorului minier al Văii Jiului. Mărturie în acest sens stau și intervențiile la nivel public și parlamentar inițate de acesta. Reamintim că senatorul Vochițoiu a adus problenele sectorului minier și energetic în atenția Parlamentului, prin promovarea unor întrebări și interpelări adresate ministrului Energiei și Primului Ministru, a inițiat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind situația în care se află CEH și stabilirea vinovaților, a inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Victor Grigorescu și a depus chiar ș une memoriu către președintele Klaus Iohannis, în care-și prezintă soluția sa pentru CEH. În plină campanie electorală, Vochițoiu a inițiat și o petiție publică prin care încearcă să strângă semnăturile necesare pentru ca problema CEH să fie obligatoriu analizată de factorii de răspundere.

”Eu nu cred în fatalități! Nu e de la Dumnezeu ca noi să rămânem fără locuri de muncă! Nici de la UE. Nici de la FMI. E de la niste răufăcători ce vor sa distrugă ce a mai rămas din aceasta zonă-Leaganul Poporului Român-județul Hunedoara! Haideți frați Hunedoreni să nu-i lăsăm! Eu chiar m-am străduit să găsesc soluții. Am prezentat una chiar în aceste zile! Să vină alții cu alta mai bună, dacă au ! Dacă nu, atunci să o aplicăm pe asta care există”, mai spune Vochițoiu.

1 Macheta_land Petitie - minerit